Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Απόλλων - ΑΡΗΣ : 3 - 0


Αστοχία, ατυχία και διαιτητικά λάθη είναι οι αιτίες που καθόρισαν το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα μεταξύ του ΑΡΗ και του Απόλλωνα. Η ομάδα μας ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τον αντίπαλό της και το 3 - 0 είναι σαφώς μια μαγική εικόνα, η οποία δεν αντικατοπτρίζει πλήρως το παιχνίδι.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο από πλευράς θεάματος, με τον ΑΡΗ να αναπτύσσεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί να φτιάξει κάποιες φάσεις για γκολ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν αυτή του Στογιάνοβιτς στο 10', όταν το σουτ του Σέρβου κατέληξε στο δοκάρι και ακολούθως στην αγκαλιά του Σβαλόφσκι. Μοναδική καλή φάση για τον Απόλλωνα ήταν αυτή του 22ου λεπτού, όταν ο Σαγκόι με σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Εντζεμά. Στο 27', μετά από κόρνερ του Αβραάμ και κεφαλιά του Ατόρνο ο Μερκής έστειλε με ψαλιδάκι την μπάλα να φύγει ψηλά άουτ.
Στην επανάληψη, τα δύο αμυντικά λάθη του ΑΡΗ και τα πολλά λάθη του διαιτητή Χάρη Γλυκή ήταν αυτά που διαμόρφωσαν το τελικό 3 - 0. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο ΑΡΗΣ έχασε καλή ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα με φαλτσαριστό σουτ του Ντούκιτς, το οποίο απέκρουσε ο Σβαλόφσκι σε κόρνερ. Η μπάλα τιμώρησε την ομάδα μας στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Αγκόγκο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των κεντρικών αμυντικών του ΑΡΗ και με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής έκανε το 1 - 0. Πάντως ευθύνη για το τέρμα φέρει και ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ Εντζεμά, καθώς το σουτ κατευθύνθηκε προς το κέντρο της εστίας του και μπορούσε να το αποκρούσει. Στη συνέχεια ο διαιτητής Γλυκής έκανε τα... δικά του για να αποτρέψει τυχών απώλειες βαθμών για τον Απόλλωνα. Στις αρχές του β' ημιχρόνου ο Νεβά κτύπησε εκτός φάσης τον Μιχάλτσα και αντί να δοθεί κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή των τυπικά γηπεδούχων δόθηκε ελεύθερο! Λίγα λεπτά αργότερα ο Ντούκιτς πήρε την μπάλα στο κέντρο και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει μόνος του με τον Σβαλόφσκι σταματήθηκε με ανύπαρκτο οφ-σάιτ... Στο 61' οι Σανγκόι και Αγκόγκο έκαναν ό,τι ήθελαν στην περιοχή του ΑΡΗ και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 2 - 0. Ο ΑΡΗΣ δεν τα παράτησε και έφτασε δύο φορές κοντά στο 2 -1, με τον Μάρκες να εξελίσσεται σε μοιραίο ποδοσφαιριστή. Στο 63' ο Βραζιλιάνος δεν έπιασε καλά εναέριο σουτ μέσα στην μικρή περιοχή και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 65' ο ίδιος παίκτης δέχθηκε την κάθετη πάσα από τον Στογιάνοβιτς και στο τετ-α-τετ με τον Σβαλόφσκι πλάσαρε στον... ουρανό αντί στα δίχτυα. Ο Χάρης Γλυκής δυσκολευόταν να σφυρίξει φάουλ υπέρ του ΑΡΗ καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, έκανε τα δύο σοβαρά διαιτητικά λάθη που αναφέρθηκαν πιο πάνω και ολοκλήρωσε το έργο του στο 75', όταν ο Αβραάμ μπήκε στην περιοχή του ΑΡΗ, ο Λόμπε μαρκάροντας έπαιξε καθαρά την μπάλα και σφυρίχτηκε πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα! Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Αβραάμ διαμορφώνοντας το τελικό 3 - 0. Ούτε τότε τα παράτησε ο ΑΡΗΣ και στο 78' έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Ντούκιτς με εξαιρετική ατομική ενέργεια έδωσε την ασίστ στο Βασιλείου και ο Κύπριος πλάσαρε πάνω σε αμυντικό του Απόλλωνα.
Μετά από αυτόν τον αγώνα ο ΑΡΗΣ πρέπει να κρατήσει την πολύ καλή και μαχητική εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, να προσπαθήσει πάση θυσία να αντιμετωπίσει την αστοχία του και να κάνει τον σταυρό του μήπως και σταματήσουν οι διαιτητές να τον αδικούν...
Ο προπονητής του ΑΡΗ Μάριος Κωνσταντίνου περιέγραψε στη συνέντευξη τύπου πολύ εύστοχα το σημερινό ματς:

«Πραγματικά είναι πρώτη φορά που μπήκα στα αποδυτήρια και δεν είχα κάτι να πω στους ποδοσφαιριστές μου. Όταν παίζεις με μια τέτοια καλή ομάδα και φτιάχνεις τόσο πολλές ευκαιρίες και δεν σκοράρεις, αυτές οι ομάδες θα σε τιμωρήσουν. Οι παίχτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια, έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και δημιουργούσαν πολλές ευκαιρίες. Δυστυχώς στις πρώτες δύσκολες φάσεις δεχτήκαμε δυο τέρματα και αυτό μας επηρέασε. Το σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι είναι ότι η ομάδα έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Θα πρέπει να προβληματιστούμε για κάποια αλλά πράγματα. Ζητούμε λίγο περισσότερο σεβασμό και δικαιοσύνη για να συνεχίσουμε μια δύσκολη χρόνια για την ομάδα. Δεν πιστεύαμε ότι θα συναντήσουμε τόσες δυσκολίες και χτυπήματα στην αρχή της χρονιάς».

Απόλλων (Τόμας Φον Χέιζεν): Σβαλόφσκι, Λόπεζ, Μερκής, Νεβά, Οσενί, Κιντέρος, Ατόρνο (46' Ντούρο), Αβραάμ (80' Θεοφίλου), Σανγκόι (84' Μπανγκούρα), Ματούσοβιτς, Αγκόγκο.

ΑΡΗΣ (Μάριος Κωνσταντίνου): Εντζεμά, Πινέιρο, Βουρεξάκης, Λόμπε, Κουνενάκης, Κορολόφσκι, Φερέιρα, Ηλία (46' Ντούκιτς), Μάρκες (69' Βασιλείου), Στογιάνοβιτς, Μιχάλτσια (78' Μάρκου).

Κίτρινες Κάρτες: Νεβά / Βουρεξάκης, Μάρκες.