Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΑΡΗΣ - Ανόρθωση : 0 - 3


Την συντριβή με 0 - 3 από την Ανόρθωση γνώρισε η ομάδα μας στο πρώτο της παιχνίδι για το 2010. Πάντως το αποτέλεσμα δεν καθόρισε μόνο η ποιοτική διαφορά του αντιπάλου, αλλά και κάποια φάλτσα σφυρίγματα του Στέλιου Τρύφωνος...
Και οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο γήπεδο. Ο ΑΡΗΣ δημιούργησε μια καλή φάση στο 4' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερέιρα. Στο 12' ο Μπάκλεϊ μπήκε στην περιοχή του ΑΡΗ και χωρίς να ανατραπεί από τον Λόμπε έπεσε κάτω, με τον Στέλιο Τρύφωνος να καταλογίζει ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ανόρθωσης. Ο Οκκάς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι δίνοντας νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του. Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες κινήθηκαν στη μετριότητα και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος τερματοφύλακας. Στο 41' η Ανόρθωση έβαλε γερά θεμέλια για τη νίκη, όταν ο Λαμπάν έκανε τη σέντρα στην περιοχή του ΑΡΗ και ο Μαραγκός με ωραίο μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εντζεμά.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ανόρθωση να πιέζει και τον ΑΡΗ να προσπαθεί να αντιδράσει με κάποιες αντεπιθέσεις. Ο Μαραγκός προσπάθησε να ξανασκοράρει σε μια φάση παρόμοια με αυτή του 41ου λεπτού, αλλά αυτή τη φορά του σουτ του κατέληξε άουτ. Στο 8' οι Εντζεμά και Καφού διεκδίκησαν την μπάλα στον αέρα, με τον δεύτερο να πέφτει στο έδαφος και τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων σε μια δύσκολη φάση. Ο Λαμπάν το εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το τελικό 0 - 3. Η Ανόρθωση έφτασε κοντά σε ένα τέταρτο γκολ στο 62' όταν ο Εντζεμά απέκρουσε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαραγκού, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Καφού σημάδεψε το δοκάρι. Από την πλευρά του ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 66' σουτ του Στογιάνοβιτς πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Μπεκιάι, ενώ ο Νούνιες προσπάθησε δύο φορές με απευθείας εκτελέσεις φάουλ στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά, και στις δύο περιπτώσεις, αυτή έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Έτσι το 0 - 3 έμεινε μέχρι τέλους.

Στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής της ομάδας μας Μάριος Κωνσταντίνου δήλωσε:
«Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση, η οποία μας κέρδισε ίσως και πιο εύκολα απ’ ότι περίμενε. Ποιοτική σύγκριση των δυο ομάδων δεν μπορεί να γίνει. Η Ανόρθωση έλεγξε το παιχνίδι και εμείς δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Ίσως να επηρεαστήκαμε και ψυχολογικά από το πρώτο γκολ. Είμαστε προβληματισμένοι για κάποιες φάσεις, αλλά και κάποια λάθη δικά μας. Εμείς με την ενίσχυση, πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια. Όμως θα πρέπει να κάνουμε ειδική προπόνηση για να μην ακουμπούμε κανένα αντίπαλο στην περιοχή, επειδή δημιουργούνται προβλήματα».

ΑΡΗΣ (Μάριος Κωνσταντίνου): Εντζεμά, Λόμπε, Φερέιρα (84' Βασιλείου), Πινέιρο, Κουνενάκης, Μάρκου, Θεοφάνους (56' Νούνιεζ), Κορολόφσκι, Μάρκες, Στογιάνοβιτς, Ντούκιτς (84' Καρδανάς).

Ανόρθωση (Σλάβο Μούσλιν): Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Κατσαβάκης (74' Κωνσταντίνου), Γεωργίου, Λεϊβακαμπέσι, Σκοπελίτης, Μαραγκός, Λαμπάν, Μπάκλεϊ (61' Φρούσος), Οκκάς (70' Τόφας), Καφού.

Κίτρινες Κάρτες: Εντζεμά - Γεωργίου