Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Α.Ε.Π. - ΑΡΗΣ : 1 - 3


Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη πέτυχε η ομάδα μας. Έντονες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία υπάρχουν από πλευράς Α.Ε.Π., κυρίως για το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο ΑΡΗΣ.
Στο πρώτο ημίχρονο η Α.Ε.Π. ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας και προηγήθηκε στην πρώτη φάση που δημιούργησε στο παιχνίδι. Στο 25' ο Χαϊλής ανατράπηκε από τον Έμπερλε και ο διαιτητής Λεόντιος Τράττος καταλόγισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Μπραχάμι, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ΑΡΗΣ έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 28', όταν ο Λουτσινί απέκρουσε εξ επαφής κεφαλιά του Έμπερλε. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα μακρινό σουτ του Μπραχάμι, το οποίο απέκρουσε ο Αυγουστή.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο ενδιαφέρον από το πρώτο. Ο ΑΡΗΣ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Στο 58' ήρθε η φάση η οποία καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την τροπή του αγώνα. Ο Κοέλιο τράβηξε από την φανέλα τον Μίχαλτσα μέσα στην περιοχή της Α.Ε.Π. χωρίς όμως να τον ρίξει κάτω και ο διαιτητής Τράττος έδωσε πέναλτι υπέρ του ΑΡΗ. Ο Μίχαλτσα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι ισοφαρίζοντας σε 1 - 1. Σε αυτό το σημείο ξεκίνησαν έντονες διαμαρτυρίες προς το πρόσωπο του διαιτητή και έτσι το παιχνίδι διεκόπη για 2' λόγω υβριστικών συνθημάτων. Ο ΑΡΗΣ ξαναχτύπησε με την επανέναρξη του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα sto 62' μετά από πάσα του Μίχαλτσα ο Ντούκιτς πλάσαρε από κοντά τον Λουτσινί κάνοντας το 1 - 2! Στο 64' ο διαιτητής διέκοψε ξανά τον αγώνα, αυτή τη φορά για 15', και πάλι λόγω υβριστικών συνθημάτων προς το πρόσωπό του. Στη συνέχεια η Πάφος πίεσε για την ισοφάρισε, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία του ΑΡΗ δεν της επέτρεψε να απειλείσει ιδιαίτερα την εστία του Αυγουστή. Οι δύο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, χωρίς όμως ο Λεόντιος Τράττος να υποδείξει οτιδήποτε. Λίγο πριν το τέλος των καθυστερήσεων ο ΑΡΗΣ σφράγισε τη νίκη του. Ο νεαρός Κώστας Μάρκου έκανε το μακρινό σουτ, ο Λουτσινί απέκρουσε ασταθώς και ο Μάρκου με κοντινή κεφαλιά έγραψε το τελικό 1 - 3 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Με αυτή του τη νίκη ο ΑΡΗΣ φτάνει τους 12 βαθμούς, κάνοντας έτσι σημαντικό βήμα για την παραμονή του. Ο πρόεδρος της Πάφου Φίλιππος Γεωργίου υπέβαλε το βράδυ, μετά το τέλος του αγώνα, την παραίτησή του ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαιτησία του Λεόντιου Τράττου.
Φωτογραφίες από τον αγώνα θα βρείτε εδώ.

AEΠ: Λουτσινί, Δημητρίου, Τίγκα, Κοέλιο, Σιχόν, Μπα, Λούκμαν, Γεωργίου, Μπραχάμι, Λίμα, Χαϊλής

ΑΡΗΣ: Αυγουστή, Λόμπε, Φερέιρα, Πινέιρο, Έμπερλε, Κορολόφσκι, Βασιλείου, Μάρκες, Μιχάλτσα, Ηλία (23’ Ντούκιτς ), Θεοφάνους

Κίτρινες Κάρτες: Κοέλιο, Δημητρίου