Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΑΡΗΣ - Ομόνοια : 0 - 1


Σ' ένα παιχνίδι όπου ο διαιτητής Χρίστος Ηλία έκανε σοβαρότατα λάθη εις βάρος του ΑΡΗ, η Ομόνοια πήρε το νίκη με 0 - 1.
Ο διαιτητής έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του... Μόλις στο 3' καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας, μετά από διεκδίκηση του Μπαλάν και του Αγκουιγιάρ στη μικρή περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ζουράφσκι, γράφοντας έτσι το 0 - 1. Μετά το γκολ η Ομόνοια προσπάθησε να απειλήσει με τους Αλωνεύτη και Ζουράφσκι στο 8' και στο 9' αντίστοιχα, αλλά ο Αυγουστή είπε όχι και στις δύο φάσεις. Η Ομόνοια είχε καλή ευκαιρία στο 28', όταν η σέντρα του Μακρίδη πέρασε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο ΑΡΗΣ έφτιαξε την πρώτη του ευκαιρία στο 29', με σουτ του Λόμπε το οποίο απέκρουσε ο Κοτσόλης. Στο 41΄, η Ομόνοια ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Αλωνεύτη από τον Μπαλάν, όμως ο ρέφερι είχε αντίθετη άποψη και έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον διεθνή επιθετικό. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του, μέτριου κατά τα άλλα, πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κόντεψαν να κάνουν νωρίς το 0 -2, αλλά ο Βασιλείου απέκρουσε προ της γραμμής την κεφαλιά του Χριστοφή. Ο διαιτητής Χρίστος Ηλία άφησε για άλλη μια φορά το στίγμα του στον αγώνα στο 49'. Ο Μάρκες μπήκε στην περιοχή, ο Κοτσόλης τον ανέτρεψε αλλά ο Ηλία προτίμησε να μη δώσει το οφθαλμοφανές πέναλτι που εδικαιούτο ο ΑΡΗΣ. Από το 50' μέχρι το 70' η Ομόνοια ανέβασε κάπως την απόδοση της και έφτιαξε 3 καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Η πρώτη ήταν στο 53΄, όταν ο Καρυπίδης έκανε την κεφαλιά και ο Αυγουστή δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, όμως κατάφερε να απομακρύνει σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Ζουράφσκι. Στο 64' ο Χριστοφή με σουτ σημάδεψε το δοκάρι και στο 70' ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ απέκρουσε ενστικτωδώς σουτ του Μακρίδη. Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε φιλότιμα να πετύχει κάποιο γκολ, κυρίως με τις πρωτοβουλίες των Κορολόφσκι, Μάρκες και Λόμπε, αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι το παιχνίδι έληξε με 0 - 1 υπέρ της Ομόνοιας και τους παράγοντες και φίλους του ΑΡΗ να έχουν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Βίκτωρα Παπαδόπουλου:
"Σήμερα ήρθαμε στο γήπεδο για να παρακολουθήσουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά παρακολουθήσαμε μια ωραία κινηματογραφική ταινία..."

ΑΡΗΣ: Αυγουστή, Λόμπε, Φερέιρα (70΄ Μάρκου), Πινέιρο, Έμπερλε, Κορολόφσκι, Βασιλείου, Μπαλάν (81΄ Ηλία), Ντούκιτς, Μάρκες, Μιχάλτσια (73΄ Εσελούκα).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κοτσόλης, Αλαμπί, Ντάβινσον, Καρυπίδης, Ζουράφσκι, Αγκουιάρ (63΄ Γραμμόζης), Μακρίδης, Κασέκε, Χαραλάμπους, Αλωνεύτης (90+ Βέντσελ), Χριστοφή (83΄ Κυριάκος).

Κίτρινες Κάρτες: Μπαλάν, Μιχάλτσια, Μάρκες - Αλωνεύτης, Κασέκε, Γραμμόζης