Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΡΗΣ - Α.Π.Ε.Π. : 2 - 0

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο ΑΡΗΣ τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα. Η ομάδα μας κέρδισε άνετα την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς με 2 - 0. Ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφτασε στη νίκη.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε στο 8', όταν ο Μιχάλτσια έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΠΕΠ και αφού ξέφυγε από την πίεση δύο αμυντικών, σούταρε ψηλά άουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Ο ΑΡΗΣ ζήτησε πέναλτι στο 17', μετά από ανατροπή του Μίχαλτσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Σταμάτης συνέχισε το παιχνίδι. Στο 25' η ομάδα μας έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Οι Βασιλείου και Φερέιρα αντάλλαξαν όμορφα τη μπάλα, ο τελευταίος πάσαρε στο Μίχαλτσια, με τον Ρουμάνο να κάνει το γυριστό σουτ και τον τερματοφύλακα Τζενάμο να διώχνει σε κόρνερ. Η υπεροχή της ομάδας μας έφερε καρπούς στο 36'. Ο Μάρκες έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Στογιάνοβιτς από την καρδιά της περιοχής έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα αφού κόντραρε στον Πασκουάλε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα του Τζενάμο για το 1 - 0. Στο 45' παρολίγον να γίνει το 2 - 0 όταν ο Στογιάνοβιτς έδωσε αριστερά στον Βασιλείου, ο οποίος επιχείρησε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τζενάμο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ ήταν ακόμα καλύτερος και ζήτησε έντονα το γκολ. Στο 50', μετά από υπέροχο συνδιασμό των Μπαλάν, Μίχαλτσια και Μάρκες, ο τελευταίος σούταρε άουτ. Στο 66', μετά από σέντρα του Μάρκες η μπάλα έφτασε στον Στογιάνοβιτς, ο οποίος σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 72' ήρθε το πολυπόθητο δεύτερο γκολ για την ομάδα μας μετά από ψηλοκρεμαστό σουτ του Μάρκες. Η ΑΠΕΠ έκανε τη μοναδική της ευκαιρία στο 90+2', με την κεφαλιά του Μαλίκι να περνάει άουτ.

Για τον ΑΡΗ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Στογιάνοβιτς, Μιχάλτσια, Μάρκες και Βασιλείου. Αντιθέτως η ΑΠΕΠ παρουσιάστηκε ανέτοιμη και αδύναμη.

Κατά τα άλλα, ο Άρης αφήνει πίσω του το χθεσινό παιχνίδι και σκέφτεται τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής όπου θα ταξιδέψει στο Αντώνης Παπαδόπουλος για να αντιμετωπίσει την Ανόρθωση. Βέβαια, υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκυρίακο λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων όπου δίνεται η ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές του Άρη που αντιμετωπίζουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών να τα ξεπεράσουν όπως είναι οι Κορολόφσκι, Εσελούκα, Πινέιρο, Νούνιες.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Έμπερλε, Τζενάμο / Γκαρσία, Νάγκι, Γουίλχεμσεν

ΑΡΗΣ: Αυγουστή, Φιλίππου, Φερέιρα, Μπαλάν, Έμπερλε, Λόμπε, Κουνενάκης, Βασιλείου (85’ Ηλία), Μάρκεζ, Στογιάνοβιτς (80’ Θεοφάνους), Μίχαλτσα

ΑΠΕΠ: Τζενάμο, Κυριάκου, Γκαρσία, Πασκουάλ, Γουίτσι, Νάγκι, Ροντρίκεζ (79’ Παρίζι), Γουίλχεμσεν, Γκουερέρο (58’ Μαλίκι), Χέινζε, Κωνσταντή (65’ Ζ. Πάολο)

Φωτογραφίες από την πρεμιέρα του ΑΡΗ στο νέο πρωτάθλημα έχω δημοσιεύσει εδώ.