Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΑΡΗΣ - ΑΕΛ : 1 - 2


Με ήττα, αλλά καλή εμφάνιση συνοδεύτηκε το τελευταίο φιλικό του ΑΡΗ.
Ο ΑΡΗΣ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έλεγχε το παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στο 17' ο Λόμπε είχε ένα καλό σουτ, το οποίο όμως απέκρουσε ο Πάνος Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια η ΑΕΛ ισορρόπησε κάπως και παιζόταν κυρίως παιχνίδι κέντρου. Στο 35' το σουτ του παίχτη της ΑΕΛ Καλντέιρα κατέλειξε στο δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Σερτζιάο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ΑΕΛ μετά από σέντρα του Κλέιτον. Μεγάλη ευθύνη για το γκολ φέρει και ο τερματοφύλακας Σοφρώνης Αυγουστή, ο οποίος έκανε λάθος υπολογισμό και δεν μάζεψε τη μπάλα πριν γίνει η κεφαλιά. Πάντως οι οπαδοί του ΑΡΗ διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ πάνω στον Αυγουστή. Από εκείνο το σημείο και για αρκετή ώρα μετά το παιχνίδι έγινε σκληρό και οι ποδοσφαιριστές των 2 ομάδων εκνευρίστηκαν, κάνοντας αρκετά φάουλ. Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Κουνενάκης στο 44' για να ισοφαρίσει. Βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κωνσταντίνου, έκανε το πλασέ αλλά ο Κύπριος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ.
Στο β' ημίχρονο η ΑΕΛ σκόραρε νωρίς και αποσυντόνισε την ομάδα μας. Στο 53' ο Αυγουστή έκανε αχρείαστο πέναλτι στον Κλέιτον. Ο Κλέιτον ήταν αυτός που εκτέλεσε το πέναλτι, γράφοντας έτσι το 0 - 2. Σταδιακά ο ΑΡΗΣ ανέβασε την απόδοσή του και έφτιαξε κάποιες καλές ευκαιρίες. Στο 64' ο Νούνιες μείωσε σε 1 - 2 μετά από ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο ίδιος παίχτης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με πέναλτι που κέρδισε ο Ντούκιτς στο 90+2'. Η εκτέλεση του Νούνιες όμως ήταν άσχημη και ο Πάνος Κωνσταντίνου απέκρουσε.
Στα θετικά για τον ΑΡΗ ήταν η σωστή κυκλοφορία της μπάλας, η καλή ανάπτυξη και η αποτελεσματική λειτουργία στο κέντρο και την άμυνα. Στα αρνητικά ήταν για άλλη μια φορά η επίθεση. Η ομάδα μας έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ο Μίχαλτσα είναι μόνος του στην επίθεση και δεν μπορεί να κάνει κάτι.
Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκε για 36' λεπτά ο Γάλλος Φαϊσάλ Νινί, ο οποίος δοκιμάζεται από τον ΑΡΗ. Ο ποδοσφαιριστής έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Είχε και μια καλή ευκαιρία να σκοράρει με σουτ στο 66'.
Εκτός αποστολής για την ομάδα του ΑΡΗ έμειναν οι Κορολόφσκι, Πινέιρο, Εσελούκα, Ζάρνας και Σαββίδης. Ο Κορολόφσκι μάλλον δε θα προλάβει ούτε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, καθώς ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα εδώ και αρκετές ημέρες.
Πριν την έναρξη του φιλικού παιχνιδιού η διοίκηση του ΑΡΗ βράβευσε το γνωστό φίλαθλο της Ελαφράς Ταξιαρχίας Γιώργο Κουλουντή. Την αναμνηστική πλακέτα παρέδωσε ο αντιπρόεδρος του σωματείου του Άρη, Φίλιππος Συμιλλίδης.
Στην κερκίδα του ΑΡΗ βρισκόταν ο προπονητής της ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, Μαρκ Χόντελ, και ο συνεργάτης του, Ντανιέλ Χέντιγκς. Η ομάδα της Κυπερούντας είναι η αντίπαλος του ΑΡΗ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.


Σκόρερ : 66΄ Νούνιες - 35΄ Σερτζιάο, 53΄ Κλέιτον (πέναλτι)

Άρης : Αυγουστή(82΄ Εν Ντζεμά), Μπαλάν (54΄ Ιωάννου), Φερέιρα (79΄ Λέκιτς), Έμπερλε, Φιλίππου (79΄ Μακένζι), Λόμπε (59΄ Νούνιες), Κουνενάκης (79΄ Μάρκου), Στογιάνοβιτς (59΄ Θεοφάνους), Μιχάλτσια (79΄ Ντούγκιτς), Μάρκες (79΄ Ηλία), Βασιλείου (54΄ Νινί),

ΑΕΛ : Κωνσταντίνου, Ντικουμάνα (75΄ Πάρπας), Ρούι Τζούνιορ, Κακογιάννης, Ντόσσα Τζούνιορ, Κλέιτον, Ρούνγκα (58΄ Τορράο), Καλντέιρα (59΄ Ρόκε), Βάργκας (69΄ Κέρκεζ), Φρέντι, Σερτζιάο.

Διαιτητής : Σάββας Ζαφείρης