Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΡΗΣ - Απόλλων : 1 - 1


Σε ένα παιχνίδι με πολύ σασπένς ΑΡΗΣ και Απόλλωνας εξήλθαν ισόπαλοι 1 - 1.
Στην αρχή παίχτηκε αναγνωριστικό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες. Πρώτος απείλησε ο ΑΡΗΣ με ένα σουτ του Μάρκες από πλάγια θέση, το οποίο κατέληξε άουτ. Από το 20' μέχρι και το 35' ο Απόλλωνας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι μπλε έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 27', όταν ο Σανγκόι εκτέλεσε κόρνερ και ο Λόμπε απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μπακούρα. Ο Σανγκόι δοκίμασε δύο άστοχα σουτ στο 28΄ και 34'. Στο 35' η ομάδα μας προσπάθησε να απειλήσει με πλασέ του Φιλίππου, όμως ο Πέλατζ έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Ο Απόλλωνας είχε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και στο 35', όταν ο Λόπεζ έκανε τη σέντρα και η στριφτή κεφαλιά του Αγκόκο κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ΑΡΗ να απειλήσει και τελικά να σκοράρει. Ο Μάρκες με ψηλοκρεμαστό σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Πέλατζ, ο Βασιλείου πρόλαβε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στον Στογιάνοβιτς και ο Στογιάνοβιτς με κοντινή κεφαλιά να τη στείλει στα δίχτυα. Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, με τον ΑΡΗ να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του αγώνα.
Με την έναρξη του Β' ημιχρόνου ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να σκοράρει με τον Μάρκες. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε πλάγια θέση απέναντι από τον Πέλατζ και το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Γερμανό τερματοφύλακα. Δυστυχώς στην αμέσως επόμενη φάση η άμυνα του ΑΡΗ αδράνησε και ο Μπακούρα ισοφάρισε σε 1 - 1. Στα υπόλοιπα λεπτά το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο και οι φάσεις ήταν μοιρασμένες. Στο 59' ήρθε μια φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Μίχαλτσα έφευγε κατά μέτωπο στην εστία του Απόλλωνα και ο Σάλες τον ανέτρεψε. Ο Σάλες σωστά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, καθώς ήταν ο μοναδικός παίχτης του Απόλλωνα που συμμετείχε στην φάση και ο Μίχαλτσα θα έφευγε μόνος του με τον τερματοφύλακα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο διαιτητής έκανε πολλά λάθη και αρκετές φορές ευνόησε με τις αποφάσεις του τον Απόλλωνα. Στο 61' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρκές πέρασε άουτ. Ένα τέταρτο πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Απόλλωνας έφτασε πολύ κοντά στο 1 - 2. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σανγκόι και ασταθή απόκρουση του Εν' Τζεμά ο Οσενί προσπάθησε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Λόμπε τον πρόλαβε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Κλασική ευκαιρία έχασε και ο ΑΡΗΣ στο 82', όταν ο Μίχαλτσα απελευθερώθηκε με ωραίες προσποιήσεις από τους αμυντικούς του Απόλλωνα, αλλά το συρτό πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι. Παρόμοια ευκαιρία έχασε ο Απόλλωνας στο 84', όταν ο Μπακούρα σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Νέα ευκαιρία έχασε ο Απόλλωνας στο 89΄, όταν ο Μπακούρα μετά από μπαλιά του Κιντέρος, βρέθηκε σε καλή θέση από αριστερά, έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνά παράλληλα σε πλάγιο άουτ. Η πίεση του Απόλλωνα ήταν ασφυκτική στα τελευταία λεπτά και στο 90΄+1΄ έφτασε εκ νέου στο γκολ, όμως το σουτ του Ματούσοβιτς αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον γκολκίπερ του ΑΡΗ. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Χρ. Ηλία βρήκε τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 1 - 1 μετά από ένα θεαματικό ματς.

ΑΡΗΣ: Εντζεμά, Έμπερλε, Λόμπε, Φερέιρα, Πινέιρο, Φιλίππου, Κουνενάκης (69΄ Κορολόφσκι), Βασιλείου (72΄ Νούνιες), Στογιάνοβιτς, Μάρκες, Μιχάλτσια (88΄ Ντούκιτς).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Πέλατς, Λόπες, Αβραάμ (46΄ Θεοφίλου), Σάλες, Νεβά, Οσενί, Ντούρο (74΄ Κιντέρος), Μπανγκούρα, Σανγκόι, Ματούσοβιτς, Αγκόγκο (59΄ Νούνιες).

Κίτρινες Κάρτες: Φερέιρα, Έμπερλε.

Κόκκινες Κάρτες: Σάλες.

Φωτογραφίες από τον αγώνα θα βρείτε εδώ.