Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Αλυσιδωτές αντιδράσεις μετά την ήττα...

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ΑΡΗ μετά την ήττα από την Δόξα.
Ο πρόεδρος του ΑΡΗ Κυριάκος Χατζηκυριάκος εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή Capital Sports αμέσως μετά το παιχνίδι με την Δόξα. Ήταν εμφανώς εκνευρισμένος από τη διαιτησία του Αντώνη Χριστοδούλου, τον οποίο χαρακτήρισε ως "διαιτητή ειδικών αποστολών". Το ξέσπασμα του Κυριάκου Χατζηκυριάκου ήταν έντονο, δηλώνοντας περαιτέρω ότι η Κ.Ο.Π. είναι συμμορία και τα διαιτητικά λάθη του αγώνα ήταν σκόπιμα. Τέλος ανακοίνωσε την παραίτησή του, η οποία, όπως είπε, είναι οριστική και αμετάκλητη.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Χατζηκυριάκο, τα παράπονα του Άρη για τη σημερινή διαιτησία εστιάζονται στις πιο κάτω φάσεις:

-Στο πρώτο λεπτό όπου δόθηκε πέναλτι στη Λεμεσιανή ομάδα αλλά όχι και κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα της Δόξας, Πάιβα που ανέτρεψε τον Ντούγκιτς.

-Στο πέναλτι που ζήτησε ο Άρης στο 4ο λεπτό για ανατροπή του Ντούγκιτς.

-Υπήρχε παίκτης σε θέση οφ σάιτ και επηρέαζε τη φάση του γκολ της ισοφάρισης της Δόξας στο 8ο λεπτό.

-Παράπονα εκφράζονται για τις κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν οι Φερέιρα και Βασιλείου όπου χάνουν το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, καθώς και για την απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στις καθυστερήσεις ο Γερμανός αμυντικός Έμπερλε.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΑΡΗ δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sports One ότι στο 10ο λεπτό του χθεσινού αγώνα δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιο από την Πάφο που του είπε: "Τι σκοτίζεσαι πρόεδρε, το ματς είναι στημένο να χάσει ο Άρης με 1-4 και θα αποβληθεί παίκτης δικός σας προς το τέλος του παιχνιδιού"! Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Χατζηκυριάκου, ο άνθρωπος που τον πήρε τηλέφωνο εκείνη την ώρα βρισκόταν σε πρακτορείο στοιχημάτων στην Πάφο και πληροφορήθηκε ότι κάποιοι άλλοι "παίκτες" πόνταραν κάποια ποσά για να λήξει 1 - 4 ο αγώνας του Τσιρείου. Φέρονται μάλιστα να έδωσαν και "φιλοδώρημα" στον άνθρωπο που τους έδωσε την πληροφορία για την έκβαση που θα είχε η αναμέτρηση του Άρη με τη Δόξα. Ο παραιτηθείς πρόεδρος του Άρη, πρόσθεσε ότι είναι καταγραμμένες οι συνομιλίες του με τον άνθρωπο που τον πήρε τηλέφωνο από την Πάφο και καλεί τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε σχετική έρευνα. Ο Χατζηκυριάκος και ο άνθρωπος που του έκανε το τηλεφώνημα χθες έδωσαν σήμερα το πρωί δίωρη κατάθεση στην Αστυνομία για την εν λόγω υπόθεση.

Σε σχέση με την απόφαση του για παραίτηση, ο Κυριάκος Χατζηκυριάκος, τόνισε ότι μετά από τα ψεσινά συμβάντα δεν μπορεί άλλο να βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της ομάδας. "Είμαι αναγκασμένος από τα γεγονότα να αποχωρήσω. Όσα έχω υποσχεθεί να κάνω για τον σύλλογο θα τα τηρήσω. Για το γήπεδο και όλα τα άλλα. Έχω ήδη μιλήσει με τον γραμματέα του σωματείου για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, για να μην μείνει ακέφαλο το σωματείου του Άρη."