Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Εθνικός Άχνας - ΑΡΗΣ : 0 - 0


Με ισοπαλία 0 - 0 ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος ο ΑΡΗΣ. Η ομάδα μας είχε κατά διαστήματα καλή παρουσία στο αποψινό παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ που θα της χάριζε τη νίκη.
Το πρώτο ημίχρονο κυμάνθηκε στην μετριότητα. Ο Εθνικός είχε μια φλύαρη υπεροχή στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, ενώ η ομάδα μας ανέβασε στροφές και πίεσε τους γηπεδούχους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Οι δύο καλύτερες φάσεις του ΑΡΗ έγιναν από τον Στογιάνοβιτς. Στο 17' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σέρβου ποδοσφαιριστή απεκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ενώ στο 27' το μακρινό σουτ που επιχείρησε κατέληξε δίπλα από την εστία του Νουρεντινόσκι. Ο Εθνικός δεν απείλησε σε καμία περίπτωση τον ΑΡΗ.
Η αρχή της επανάληψης βρήκε και πάλι τον ΑΡΗ στο προσκήνιο. Στο 52' σουτ του Μίχαλτσα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νουρεντινόσκι. Λίγο αργότερα οι του ΑΡΗ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που έγινε πάνω στον Μάρκες, αλλά ο διαιτητής κιτρίνισε τον Βραζιλιάνο άσσο για επιθετικό φάουλ. Με αυτή την κάρτα ο Μάρκες συμπλήρωσε τις 4 κίτρινες και δεν θα αγωνιστεί το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στην Α.Π.Ε.Π. Σταδιακά ο Εθνικός ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για να φτάσει στο γκολ, ενώ η απόδοση του ΑΡΗ μειώθηκε για κάποιο διάστημα μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μίχαλτσα στο 67'. Στο 62' σουτ του Πέλιτς πέρασε άουτ, ενώ στο 74' δυνατό σουτ του Φιλανιώτη σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Εντζεμά. Ο ΑΡΗΣ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Κορολόφσκι στο 80', η οποία όμως δεν αξιοποιήθηκε.
Το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει τον ΑΡΗ στην 10η θέση με 13 βαθμούς, 5 περισσότερους από τον 12ο Εθνικό Άχνας. Πάντως αν η ομάδα μας παρουσιαστεί σοβαρή στη συνέχεια και πάρει μερικά τρίποντα μπορεί να ελπίζει για παραμονή της στην κατηγορία.

Κίτρινες: Λάρς, Σίμοφ, Κεμπάτζε/ Λόμπε, Μάρκες, Κορολόφκσι

Εθνικός Άχνας (Τ. Σάμπουριτς): Νουρεντινόσκι, Τόρες, Λίμα(77’ Αλέκου), Σίκοφ, Λαρς, Πογιατζής(66’ Πιτσέλι), Σίμοφ, Νικουάζ(58’ Φιλανιώτης), Κεμπάτζε, Κάσιο, Πέλιτς.

Άρης Λεμεσού (Μ. Κωνσταντίνου): Εντζεμα, Λόμπε, Πινέριο, Μάρκες(86’ Μπαλάν), Κουνενάκης, Μίχαλτσια(68’ Λέκιτς), Μάρκου, Θεοφάνους, Νούνιες, Στογιάνοβιτς(77’ Εσελούκα), Κορολόφσκι