Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Α.Π.Ε.Π. - ΑΡΗΣ : 2 - 1


Με τον χειρότερο τρόπο έκλεισε η ομάδα μας το 2009. Ο ΑΡΗΣ είχε την κατοχή της μπάλας στο σημερινό παιχνίδι, ήταν επιθετικός, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που έχασε από την Α.Π.Ε.Π. με 2 - 1, σε ένα παιχνίδι 6 βαθμών...
Στο πρώτο μισάωρο το θέαμα ήταν κακό και παίχτηκε κυρίως παιχνίδι κέντρου. Μόνη καλή στιγμή ήταν ένα σουτ του Κωνσταντή, που πέρασε άουτ. Ο ΑΡΗΣ κέρδισε πέναλτι στο 32' με τον Μίχαλτσα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Ρουμάνος επιθετικός, αλλά ο Τζενάμο απέκρουσε. Η Α.Π.Ε.Π. κατάφερε να σκοράρει πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Γκερέρο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η χαρά για τους μπλε κράτησε μόνο 7 λεπτά. Στο 42' ο Θεοφάνους έδωσε την μπάλα στον Στογιάνοβιτς, ο Σέρβος την κατέβασε, πέρασε με ντρίμπλα τον Πέδρο και με συρτό πλασέ ισοφάρισε σε 1 - 1. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν κι αυτό μέτριο σε θέαμα, με τον ΑΡΗ να έχει την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του. Η Α.Π.Ε.Π. είχε νωρίς μια καλή φάση όταν ο Ζοάο Πάολο με ωραία ενέργεια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το πλασέ και ανάγκασε τον Εντζεμά να διώξει σε κόρνερ. Στο 62' ο ΑΡΗΣ έχασε κλασική ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Ο Εσελούκα σέντραρε από δεξιά και ο Μίχαλτσα έπιασε την κεφαλιά μπροστά στον Τζενάμο, αλλά ο Ιταλός πορτιέρο απέκρουσε με γροθιές. Σε μια από τις λιγοστές της επισκέψεις στην περιοχή του ΑΡΗ η Α.Π.Ε.Π. έκανε το 2 - 1. Στο 67' ο Εντζεμά απέκρουσε ασταθώς το δυνατό σουτ του Γκέρσον και ο Ζοάο Πάολο με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα... Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας ήταν νευρικοί και δεν μπόρεσαν να συγκεντρωθούν για να φτάσουν στην ισοφάριση. Η Α.Π.Ε.Π. έφτασε κοντά στο 3 - 1 στο 84', όταν ο Κωνσταντή προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να νικήσει τον Εντζεμά, αλλά ο Γάλλος κήπερ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 90' ο Μάρκου έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Τζενάμο απέκρουσε την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Το τέλος του αγώνα βρήκε άπαντες στον ΑΡΗ προβληματισμένους για τη σημερινή ήττα.
Απογοήτευση και εκνευρισμό εξέπεμψαν και οι δηλώσεις του προπονητή του ΑΡΗ Μάριου Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος τεχνικός είπε:
«Όταν η ομάδα μου έχει να δώσει ένα σημαντικό παιχνίδι δεν μπορεί να δείξει τα αναμενόμενα σε σχέση με άλλα παιχνίδια εκτός έδρας και με μεγάλους αντιπάλους που δείξαμε πάθος, θέληση και καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Στα παιχνίδια που είναι σημαντικά για την πορεία της ομάδας οι ποδοσφαιριστές παρουσιάζουν την εικόνα που είχαμε σήμερα. Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο ή μεθαύριο στον Άρη, αλλά μετά την συνάντηση που θα έχω με την διοίκηση, αν μου δώσουν την έγκριση θα μπει μια σκούπα στα αποδυτήρια από την μια και θα βγει από την άλλη. Θα μείνουν μόνο τα παιδιά που έχουν διάθεση και δίδουν τα πάντα για υλοποίηση του στόχου της ομάδας. Συγχαρητήρια στην ΑΠΕΠ για τη νίκη της». Σε διευκρινιστική ερώτηση, αν οι δηλώσεις του μπορούν να εκληφθούν ως πρόθεση παραίτησης, ο Μάριος Κωνσταντίνου σχολίασε: «Προς το παρών δεν υπάρχει θέμα».

Κίτρινες: Γκαρσία, Πράδο, Κωνσταντή – Μιχάλτσια (4η), Κορολόφσκι, Ντούκιτς (4η)

ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς (Β. Τζιαμπάζης): Τζενάμο, Νάγκι, Γκαρσία, Κωνσταντή, Μαλίκι, Ζοάο Πάολο (89΄ Σμπάρα), Γκερέρο (59΄ Κριεζίου), Πράδο, Γκέλσον, Σαριτιάρ, Κόβατς (72΄ Παρίζι).

ΑΡΗΣ (Μ. Κωνσταντίνου): Εντζεμά, Λόμπε, Μάρκου, Νούνιεζ (79΄ Ντούκιτς), Κουνενάκης, Μιχάλτσα, Βασιλείου (70΄ Φερέιρα), Θεοφάνους, Κορολόφσκι, Στογιάνοβιτς (60΄ Εσελούκα), Μακένζι.