Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΗΣ - ΑΠΟΕΛ : 0 - 2


Νέα ήττα, αυτή την φορά από τον ΑΠΟΕΛ, γνώρισε η ομάδα μας. Το παιχνίδι ήταν κακό και από τις δύο ομάδες και το παρακολούθησαν λίγοι σχετικά θεατές (κόπηκαν συνολικά 1893 εισιτήρια). Απογοητευτική ήταν η απόδοση του ΑΡΗ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο διαιτητής Στέλιος Τρύφωνος σφύριξε όπως σφυρίζουν συνήθως οι διαιτητές στα παιχνίδια ΑΡΗΣ - ΑΠΟΕΛ. Προς το τέλος του αγώνα είχαμε show από τους χούλιγκανς και ρεσιτάλ απονομής δικαιοσύνης από τους μπάτσους...
Ο ΑΡΗΣ έπαιξε καλά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, διάστημα κατά το οποίο είχε την κατοχή της μπάλας και έφτιαξε δύο καλές φάσεις με τους Μίχαλτσα και Μάρκες. Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Στο 21' ο Κόντης κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή του ΑΡΗ και αμαρκάριστος καθώς ήταν την έστειλε με πλασέ στα δίκτυα. Μετά το γκολ υπήρξε ομαδική καθίζηση της ομάδας μας. Οι δύο επιθετικοί του ΑΡΗ (Μίχαλτσα και Μάρκες) ήταν σε κακή μέρα και δεν βοηθήθηκαν αρκετά, το κέντρο δεν μάρκαρε και ο ΑΡΗΣ δεν μπορούσε να δημιουργήσει παιχνίδι. Ο ΑΠΟΕΛ είχε άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Πίντο στο 23', ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Μοναδική φάση του ΑΡΗ ήταν ένα πλασέ του Μίχαλτσα στο 36', το οποίο όμως απέκρουσε σε κόρνερ ο Χιώτης.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες έπαιξαν μετριότατα. Η ομάδα μας συνέχισε να αγωνίζεται με την ίδια τακτική και απλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΑΠΟΕΛ σφράγισε τη νίκη του στο 76', όταν ο Αλεξάνδρου ανατράπηκε από τον Εντζεμά στη μικρή περιοχή και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το τελικό 0 - 2.
Πλέον η προσοχή της ομάδας πρέπει να στραφεί στο παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας με τη Σαλαμίνα, το οποίο αποτελεί πλέον κομβικό σημείο για την φετινή πορεία του ΑΡΗ.
Φωτογραφίες από τον σημερινό αγώνα υπάρχουν εδώ.

Σκόρερ: 21΄ Κόντης 0-1, 76΄ Χαραλαμπίδης (πεν.) 0-2
Κίτρινες: Παουλίνιο, Εντζιεμά, Μπαλάν
Κόκκινες: -

ΑΡΗΣ (Κωνσταντίνου): Εντζιεμά, Μπαλάν (46΄ Φερέιρα), Μακένζι, Έμπερλε, Λόμπε, Πινέιρο, Νούνιεζ (68΄ Στογιάνοβιτς), Παουλίνιο (83΄ Ντούκιτς), Βασιλείου, Μάρκες, Μιχάλτσια
ΑΠΟΕΛ (Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Παπαθανασίου, Μπρούερς (80΄ Μιχαήλ), Σατσιάς, Ηλία, Παουλίστα (65΄ Γκριντσάροφ), Πίντο, Κόντης, Αλεξάνδρου, Μπρέσκα (69΄ Χαραλαμπίδης)

Γελοία ήταν η διαιτησία του Στέλιου Τρύφωνος. Ο ρέφερι σφύριξε αντίθετα αρκετά φάουλ, δεν έδωσε κάποια δυνατά φάουλ και κιτρίνισε μόνο τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ, χωρίς να κάνει καν παρατήρηση σε παίκτες του ΑΠΟΕΛ.
Μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος ορισμένοι οπαδοί του ΑΡΗ αποχώρησαν απογοητευμένοι. Καμιά δεκαριά νεαροί που βρίσκονταν στην δυτική κερκίδα έφυγαν από το γήπεδο και έριξαν πέτρες στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ. Αρκετοί οπαδοί του ΑΠΟΕΛ απάντησαν με φωτοβολίδες, πέτρες και καρέκλες. Οι μπάτσοι απλά έμειναν αμέτοχοι και παρακολουθούσαν. Στη συνέχεια οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έφυγαν από το γήπεδο και έσπασαν ανενόχλητοι γραφείο στοιχημάτων που βρίσκεται κοντά στο Τσίρειο. Οι μπάτσοι και πάλι κοιτούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα, ενώ κάποιοι απ' αυτούς περπατούσαν λες και έκαναν βόλτα. Το μόνο που έκαναν ήταν να κυνηγήσουν δύο νεαρούς που προηγουμένως βρίσκονταν στην κερκίδα του ΑΡΗ, αφήνοντας τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ανενόχλητους. Η Μ.Μ.Α.Δ. απλά ήταν απούσα. Βεβαίως μην περιμένετε να διαβάσετε τίποτα απ' αυτά στα αθλητικά sites ούτε ν' ακούσετε πολλά πράγματα στις ειδήσεις, καθότι ζούμε στην Κύπρο...