Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΗΣ - Ε.Ν.Π. : 1 - 1


Κατώτερη των προσδοκιών μας παρουσιάστηκε σήμερα η ομάδα μας. Κουρασμένος και χωρίς σωστή κυκλοφορία της μπάλας ο ΑΡΗΣ εξήλθε ισόπαλος 1 - 1 με το Παραλίμνι και κινδύνευσε αρκετές φορές να φύγει με την ήττα από το Τσίρειο στάδιο.
Στο πρώτο ημίχρονο διεξάχθηκε ένα μέτριο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα νότα τους και την Ένωση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 20' όταν ένα καλό σουτ εκτός περιοχής από τον Τόρναουτ πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αυγουστή. Στο 21' ο ΑΡΗΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Εντουάρτο Μάρκες. Από δεξιά, ο Στογιάνοβιτς έκανε τη μπαλιά στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος άσος πρόλαβε στην έξοδο τον Μιλοζέφσκι και με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1 - 0. Παρά το γκολ το θέαμα εξακολούθησε να είναι μέτριο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο ΑΡΗΣ έκανε αρκετά λάθη και πούλησε πολλές φορές τη μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στην Ένωση να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες. Όπως ήταν φυσικό λοιπόν η Ένωση ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Λοράν Φασότ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή του Αυγουστή και με πλασέ ισοφάρισε σε 1 - 1.
Στην επανάληψη ο ΑΡΗΣ έμοιαζε ασύνδετος και ανίκανος να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή του. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση να δημιουργήσει αρκετές φάσεις μπροστά στα καρέ του Αυγουστή. Η πρώτη απ' αυτές ήταν στο 53'. Με ατομική ενέργεια από αριστερά, ο δραστήριος Εντμάρ έκανε τη μπαλιά στην περιοχή του ΑΡΗ και ο Ταρούμπα από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε νικήσει τον τερματοφύλακα του ΑΡΗ, ο οποίος απέκρουσε σταθερά. Στο 80' η Ένωση έχασε την μεγαλύτερή της ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Εντμάρ μπήκε μέσα στην περιοχή του Αυγουστή και προτού πλασάρει ο Κύπριος κήπερ έπεσε στα πόδια του και μάζεψε τη μπάλα. Ο ΑΡΗΣ έφτιαξε μόλις 2 φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 73' Φερέιρα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μιλοζέφσκι ο οποίος απέκρουσε με το χέρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Μιχάλτσια έκανε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα παράλληλα προς στην εστία του Σκοπιανού πορτιέρο. Η δεύτερη φάση του ΑΡΗ ήρθε στο 87' μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Λόμπε και σουτ του Καμερουνέζου από τη μικρή περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Μιλοζέφσκι.
Τελικά οι 2 ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1 - 1.
Πολύ μαχητικός ήταν ο Κώστας Μάρκου, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή για την ομάδα μας στο 71'. Αντιθέτως, άτυχος στάθηκε ο Φίλιππος Φιλίππου, που τραυματίστηκε σοβαρά στο 61'. Ο Κύπριος αμυντικός έπαθε σπάσιμο περόνης και ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου, ενώ επηρεάστηκε και ο αστράγαλος. Ο Φιλίππου χειρουργήθηκε το βράδυ σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού και θα απουσιάσει για αρκετό καιρό από τους αγωνιστικούς χώρους.

Κίτρινες: Φερέιρα, Κουνενάκης – Τόρναουτ, Μιλένκοβιτς, Φαρίας

ΑΡΗΣ (Κωνσταντίνου): Αυγουστή, Λόμπε, Φερέιρα, Φιλίππου (61΄ Θεοφάνους), Έμπερλε, Κουνενάκης, Πινέιρο, Στογιάνοβιτς (82΄ Ντούκιτς), Βασιλείου (71΄ Μάρκου), Μιχάλτσια, Μάρκες

Ε.Ν.Π. (Γιανέφσκι): Μιλοζέφσκι, Μέρτακκας (40΄ Εντμάρ), Σπύρου, Φασότ, Μιλένκοβιτς, Ντε Βούλφ, Φαρίας, Γούμενος (70΄ Μαρκόφσκι), Κριβόκαπιτς, Τρικόφσκι (46΄ Ταρούμπα), Τορνάουτ