Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΑΡΗΣ - Α.Ε.Π. : 2 - 1


Επιτέλους νίκη! Μετά από έναν ολόκληρο γύρο ο ΑΡΗΣ κατάφερε να ξαναγευτεί τη χαρά της νίκης και συνάμα να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.
Το πρώτο ημίχρονο είχε ένα αργό ρυθμό. Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία που σημείωσε στο παιχνίδι, μόλις στο 8'. Ο Σάλομον έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, με ωραία ψηλοκρεμαστή μπαλιά έδωσε στον Μιχάλτσα, ο Ρουμάνος έφτασε μέχρι την εστία του Λουτσινί και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1 - 0. Στη συνέχεια ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να διαφυλάξει το υπέρ του 1 - 0 και η Πάφος απέκτησε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Στο 16' οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, αλλά στο 35' ο Βασκοντσέλος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Στο 43' οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν μια ασυνεννοησία στην περιοχή της Α.Ε.Π. Στο 45+2' η Πάφος λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άντερσον πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Εντζεμά.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερες φάσεις από το πρώτο και ήταν καλύτερο ποιοτικά. Ο ΑΡΗΣ έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, αλλά ο Λουτσινί απέκρουσε δύσκολα το δυνατό σουτ του Μάρκου στο 56'. Δύο λεπτά αργότερα η Πάφος έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Εντζεμά νίκησε στο τετ-α-τετ τον Τάνιτς. Από το 65' και μετά ο Στέφαν Ντεμόλ έριξε το βάρος στην επίθεση, γνωρίζοντας ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από την νίκη θα ήταν καταστροφικό. Στο 70' ο Λουτσινί μπλόκαρε το σουτ του Μίχαλτσα και στο 73' το σουτ του Θεοφάνους κόντραρε σε πόδια αμυνομένων και πέρασε κόρνερ. Στο 76' ο Χαϊλής δεν μπόρεσε να πλασάρει από πλεονεκτική θέση μετά από πάσα του Τάνιτς. Στο 84' η Πάφος έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Μπα έφυγε μόνος με τον Εντζεμά και το πλασέ του πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας του ΑΡΗ. Το γκολ της νίκης για τον ΑΡΗ ήρθε 3 λεπτά αργότερα. Ο Σάλομον με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Καρδανά και ο νεαρός έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίκτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς! Η Α.Ε.Π. δεν τα κατάφερε να απαντήσει στο γκολ του Καρδανά και ο ίδιος ποδοσφαιριστής έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, όταν το πλασέ που επιχείρησε στο 90+2' έφυγε άουτ.
Το σφύριγμα της λήξης έφερε μεγάλη χαρά στην οικογένεια του ΑΡΗ, η συνέχεια όμως είναι πολύ δύσκολη. Το παιχνίδι με την Δόξα την ερχόμενη εβδομάδα αποκτά καθοριστικό χαρακτήρα και η νίκη επιβάλλεται.

Απόλυτα προσγειωμένος παρουσιάστηκε ο Στέφαν Ντεμόλ με τις δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου:
«Στις έξι εβδομάδες που είμαι στην ομάδα, σήμερα δεν είχαμε την καλύτερη απόδοση. Ελπίζω να οφείλεται στην πίεση που είχαν οι παίκτες, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη. Μειώσαμε τη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Ξέρουμε ότι πρέπει να δουλεύουμε σκληρά καθημερινώς, για να διεκδικήσουμε την παραμονή».

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιχάλτσα (6η), Βασίλιεφ, Φερέιρα (6η) – Βασκοντσέλος, Δημητρίου (8η).

ΑΡΗΣ (Ντεμόλ): Εντζιεμά, Λόμπε, Φερέιρα, Κουνενάκης, Σάλομον, Κορολόφσκι (46΄ Αγκίρε), Ρεσίτσκι (46΄ Θεοφάνους), Βασίλιεφ (79΄ Καρδανάς), Μιχάλτσα, Μάρκου, Πινέιρο.

Α.Ε.Π. (Κωφίδης): Λουτσινί, Δημητρίου, Τίγκα, Σιχόν, Άντερσον, Τάνιτς (79΄ Σαμψών), Λούκμαν, Μισαήλοφ (33΄ Μπεθάρες), Τικίνιο (72΄ Μπα), Χαϊλής, Βσκοντσέλος.