Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Δόξα - ΑΡΗΣ : 0 - 0


Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη στη σημερινή αναμέτρηση, αλλά κατέληξαν στην λευκή ισοπαλία. Λίγο οι πολλές απουσίες (επτά στο σύνολο), λίγο το άγχος, λίγο η αστοχία δεν επέτρεψαν στον ΑΡΗ να πάρει το σπουδαίο διπλό σήμερα στο Μακάρειο, ούτως ώστε να μειώσει στον 1 βαθμό την διαφορά που τον χωρίζει από τη Δόξα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να μη δεχθούν γκολ και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Ο ΑΡΗΣ έφτιαξε περισσότερες φάσεις για να σκοράρει. Στο 8' ο Κορολόφσκι έπιασε ένα άστοχο σουτ από πλεονεκτική θέση και στο 28' ο Σάλομον προσπάθησε από μακρινή απόσταση να νικήσει τον τερματοφύλακα Κακουλή με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Η μοναδική φάση για την Δόξα στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 25', με τον Ριμπέιρο να στέλνει με σουτ την μπάλα πάνω από την εστία του Εντζεμά.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Δόξα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και πάλι δεν σημειώθηκαν και πολλές αξιόλογες φάσεις. Στο 60' η αδύναμη κεφαλιά του Ενρίκε κατέληξε στα χέρια του Εντζεμά και πέντε λεπτά αργότερα ο Γκιλβάν με ωραία κίνηση έφυγε πίσω από την άμυνα του ΑΡΗ, χωρίς όμως να καταφέρει να πιάσει ένα καλό σουτ. Στο 70' ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να σκοράρει, όταν ο δραστήριος σήμερα Μάρκου έκανε μια επέλαση, αλλά το μακρινό του σουτ πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Στα εναπομείναντα λεπτά παίχτηκε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με αποτέλεσμα το τελικό σφύριγμα να αφήσει τις δύο ομάδες με την γλυκόπικρη γεύση του 0 - 0.

Ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα δήλωσε ο Στέφαν Ντεμόλ στη συνέντευξη τύπου:

«Είχαμε στόχο να μην χάσουμε ώστε να είμαστε κοντά στην Δόξα και τα καταφέραμε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και κάποιο τέρμα. Από εδώ και μπρος μένουν επτά παιχνίδια μαζί με τα μπαράζ και θα τα δώσουμε όλα για να παραμείνουμε στην πρώτη κατηγορία».


Δόξα (Π. Χριστοδούλου): Κακουλής, Ριμπέιρο, Τζιλβάν, Νικολάου, Μανγκουάλδε, Αντρέ, Πολυκάρπου, Σααβέδρα (89’ Μπίσιο), Ελευθερίου (76’ Νουόκο), Μαρκάσα (60’ Ρομά), Ενρίκε

ΑΡΗΣ (Φ. Ντεμολ): Εντζεμά, Λόμπε, Πινέιρο, Βασίλιεφ, Εμπέρλε, Κορολόφσκι, Κουνενάκης, Σάλομον(79’ Ρεζίσκι), Μάρκου, Αγκίρε (87’ Καρδανά), Θεοφάνους

Κίτρινες: Θεοφάνους