Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΑΡΗΣ - Ερμής : 0 - 2


Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε τον Γ' γύρο του πρωταθλήματος ο ΑΡΗΣ. Στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφ η ομάδα μας ηττήθηκε με 0 - 2 από τον Ερμή και οι ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία ψαλιδίστηκαν.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν την κατοχή της μπάλας πότε η μια και πότε η άλλη, αλλά καμιά απ' τις δυο δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Ο ΑΡΗΣ έφτιαξε μόλις μία φάση, όταν στο 21' η κεφαλιά του Σάλομον πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκάνοβιτς. Ο Εντζεμά ήταν αυτός που κράτησε το μηδέν στην άμυνα με τις σωτήριες επεμβάσεις του. Στο 35' απέκρουσε καλό σουτ του Μαχράτζε και στο 42' νίκησε στο τετ-α-τετ τον Βέντερ. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Εντζεμά απέκρουσε δύσκολα ένα απευθείας κτύπημα φάουλ του Βέντερ, διατηρώντας έτσι το 0 - 0.
Το δεύτερο ημίχρονο, και συγκεκριμένα το πρώτο του δεκάλεπτο, ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση. Στο 47' ο Σεμπαστιάο έδωσε στον Ρονγκάτο και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Εννέα λεπτά αργότερα, και προτού προλάβουν οι παίχτες του ΑΡΗ να συνέλθουν από τη ψυχρολουσία, ο Ρονγκάτο πάσαρε στον Σεμπαστιάο και αυτός με δυνατό διαγώνιο σουτ έγραψε το 0 - 2. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ερμής διατήρησε με σχετική άνεση το προβάδισμά του, ανακόπτοντας κάθε επιθετική προσπάθεια του ΑΡΗ. Μοναδική καλή φάση για την ομάδα μας ήταν ένα σουτ του Μίχαλτσα, το οποίο μπλόκαρε ο Γκάνοβιτς.
Με αυτή τη νέα ήττα τα πράγματα έχουν γίνει εξαιρετικά δύσκολα. Ο ΑΡΗΣ θα παίξει τις όποιες πιθανότητες έχει για παραμονή στο ερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πάφο, το οποίο θα διεξαχθεί μετά τις εορτές του Πάσχα. Η διαφορά που χωρίζει την Πάφο και τον ΑΡΗ έμεινε στους 6 βαθμούς, καθώς η Α.Ε.Π. έχασε σήμερα από τη Δόξα με 4 - 0. Πολύ κοντά στο να υλοποιήσουν τον στόχο της παραμονής τους βρίσκονται η Δόξα και ο Ερμής, καθώς αύξησαν τη διαφορά από τον ΑΡΗ στους 9 και 12 βαθμούς αντίστοιχα.

Γεμάτες πικρία ήταν οι δηλώσεις του νέου προπονητή του ΑΡΗ Τάσσου Κυριάκου στη συνέντευξη τύπου:

«Παιχνίδι με παιχνίδι χάνονται οι αμυδρές ελπίδες που έχουμε για παραμονή. Είναι λυπηρό πάντως το ότι χάσαμε χωρίς ο αντίπαλος να είναι καλύτερος. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες. Αποσυντονιστήκαμε για δέκα λεπτά, ο Ερμής έδειξε την ποιότητα του και μας έβαλε δυο γκολ. Με ικανοποιεί η προσπάθεια που κάναμε μετά το 0 - 2. Όσες πιθανότητες έχουμε θα τις κυνηγήσουμε. Θα αλλάξουν πολλά και πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα τις επόμενες μέρες. Είναι καλή ομάδα ο ΑΡΗΣ και δικαιούται να θέλει να παραμείνει. Θα παίξουμε τον τελευταίο μας χαρτί στον επόμενο αγώνα με την Πάφο. Τώρα θα έχουμε την διακοπή όπου θα ηρεμήσουμε, όμως θα δουλέψουμε κιόλας, επειδή έχουμε και το κύπελλο μπροστά μας».

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γούμπεϊ, Έμπερλε (4η) - Γόγολος, Μάθιου, Σεμπαστιάο, Σερτζίνιο.

ΑΡΗΣ (Κυριάκου): Εντζεμά, Λόμπε, Βασίλεφ, Φερέιρα (59΄ Ηλία), Έμπερλε, Κορολόφσκι (55΄ Στογιάνοβιτς), Σάλομον (79΄ Καρδανάς), Ιωάννου, Γούμπεϊ, Μιχάλτσα, Μάρκου.

ΕΡΜΗΣ (Μιτόσεβιτς): Γκάνοβιτς, Λάμπρου, Μάθιου, Γκιλ, Βέντερ, Μαχράτζε, Σερτζίνιο, Γόγολος, Σεμπαστιάο (62΄ Κατιάγκα), Ρονγκάτο, Βαϊσχάιμερ.