Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Α.ΠΟ.Ε.Λ. - ΑΡΗΣ : 5 - 0


Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν δεδομένη και ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον ΑΡΗ με 5 - 0.
Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή, ενώ η ομάδα μας αρκέστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα, παραταγμένη με διπλή άμυνα ζώνης. Μόλις στο 13' ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. έφτιαξε την πρώτη καλή του ευκαιρία, με τον Μιροσάβλιεβιτς να πιάνει την κεφαλιά και τον Ασπρογένους να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Σέρβος στράικερ "πήρε την εκδίκησή του" 7 λεπτά αργότερα όταν με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζεβλάκοφ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το 2 - 0 ήρθε στο 34' και πάλι με κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Κόντη.
Το ίδιο σκηνικό είχαμε και στην επανάληψη. Μοναδική εξαίρεση ήταν η κλασική ευκαιρία που χάθηκε από πλευράς ΑΡΗ, με τον Αγκίρε στο 68' να πλασάρει λίγο άουτ. Το οκτάλεπτο 73' - 81' υπήρξε καταστροφικό για την ομάδα μας, αφού οι Γκριντσάροφ στο 73', Μακρίδης στο 75' και Μπρέσκα στο 81' διαμόρφωσαν το τελικό 5 - 0.

Κάτι παραπάνω περίμενε από τους ποδοσφαιριστές του ο Στέφαν Ντεμόλ, δηλώνοντας στη συνέντευξη τύπου:
« Αποδείχτηκε σήμερα πως το Α.Π.Ο.Ε.Λ. είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα για τον Άρη. Ήρθαμε για το καλύτερο αλλά δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας αλλά και το τελικό σκορ. Νιώθω εξευτελισμένος και ελπίζω να νιώθουν το ίδιο και οι παίχτες μου. Το να χάνεις από τον πρωταθλητή αλλά και την καλύτερη ομάδα δεν είναι πρόβλημα αλλά όταν παίζεις με τέτοιο τρόπο, όταν αμύνεσαι με τέτοιο τρόπο και δέχεσαι πέντε τέρματα τότε υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο να έχεις την συγκεντρώση σου συνεχώς σε ένα παιχνίδι όπως με το Α.Π.Ο.Ε.Λ., όμως αν συνεχίσουμε με τέτοια άμυνα θα πάμε δεύτερη κατηγορία. Πριν τρεις μέρες με την Πέγεια παίξαμε καλά. Ελπίζω ότι στον επαναληπτικό με την Πέγεια αλλά και την Κυριακή θα πάρουμε ρεβάνς».

Σκόρερ: 20’ Μιροσάβλιεβιτς, 34’ Κόντης, 73’ Γκριντσάροφ, 75’ Χαραλαμπίδης, 81’ Μπρέσκα

Κίτρινες: Φερέιρα, Αγκίρε

Α.Π.Ο.Ε.Λ. (Ι. Γιοβάνοβιτς): Κίσσας, Γκριντσάροφ, Πουρσαϊτίδης, Χαραλαμπίδης, Ζεβλάκοφ, Πίντο, Κόντης, Μοράις, Μιροσάβλιεβιτς (75’ Μπρέσκα), Μιχαήλ (85’ Ζόρζε), Κουτσόπουλος (84’ Χάτζι)

ΑΡΗΣ (Σ. Ντεμόλ): Ασπρογένης, Βουρεξάκης, Πινέιρο, Σόλομον (65’ Μάρκου), Κορολόφσκι, Στογιάνοβιτς, Έμπερλε, Ιωάννου, Ρεσίσκις (46΄Αγκίρε), Μιχάλτσα, Φερέιρα