Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΑΡΗΣ - Α.Ε.Λ. : 0 - 0


Μόνο τον ένα βαθμό της ισοπαλίας κατάφερε να πάρει από το σημερινό παιχνίδι η ομάδα μας. Ο ΑΡΗΣ ακολούθησε μια αμυντικογενή τακτική στο σημερινό αγώνα, αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Α.Ε.Λ., η οποία όμως δεν κατάφερε να σκοράρει.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μετριότατο και οι φάσεις λιγοστές. Πρώτος απείλησε ο ΑΡΗΣ, με το σουτ του Λόμπε στο 5' να περνά φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσοντοφάλσκι. Η Α.Ε.Λ. ήταν καλή μόνο στο διάστημα 10' - 25', στο οποίο και δημιούργησε τις δύο μεγαλύτερες της ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο 14' ο Κλέιτον έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Μπορμπέλι με σουτ στην κίνηση σημάδεψε το δοκάρι, ενώ 7 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ.
Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και μέχρι το εξηκοστό λεπτό το θέαμα ήταν κάκιστο. Στο 61' ο η Α.Ε.Λ. είχε δεύτερο δοκάρι με ένα σουτ του Σερτζιάο από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 68' ο ΑΡΗΣ έχασε την κλασσικότερη του ευκαιρία στη σημερινή αναμέτρηση. Ο Ντούκιτς κέρδισε τις προσωπικές μονομαχίες και τις κόντρες στην αντίπαλη περιοχή, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Τσοντοφάλσκι. Νέα καλή στιγμή είχε ο ΑΡΗΣ στο 75', όταν το θεαματικό εν κινήσει σουτ του Μάρκου έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σερτζιάο σούταρε από πλεονεκτική θέση με τον Έμπερλε να ανακόπτει την πορεία της μπάλας. Στο 84' ο Γκονζάλεζ βρέθηκε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ που έπιασε από το σημείο του πέναλτι κατέληξε άουτ. Στο δεύτερο λεπτό τον καθυστερήσεων ο Φερνάντεζ προσπάθησε να σκοράρει με δύο απευθείας εκτελέσεις κόρνερ, αλλά ο Εντζεμά απέκρουσε δύσκολα την μπάλα. Λίγο έλειψε να φύγει με την ήττα από το Τσίρειο Στάδιο σήμερα ο ΑΡΗΣ, καθώς στο 93' ο Ευθυμίου έβγαλε μια μπαλιά στην περιοχή και ο Ντικουμάνα, από εμφανή θέση οφ-σάιντ, έκανε το ανάποδο ψαλιδάκι, με τον Εντζεμά να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Ευχαριστημένος από την ισοπαλία φάνηκε ο Στέφαν Ντεμόλ, δηλώνοντας στη συνέντευξη τύπου:
«Έμεινα ικανοποιημένος καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης από την εμφάνιση της ομάδας μου, αλλά όχι και από τα προηγούμενα παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τρεις ευκαιρίες, ενώ η Α.Ε.Λ. μόνο μία. Στο δεύτερο η Α.Ε.Λ. είχε ευκαιρίες για να σκοράρει, όπως είχαμε και εμείς. Η Α.Ε.Λ. είχε διάθεση να αλλάξει το παιχνίδι και έπαιξε με πάθος. Να μην ξεχνάμε ότι η Α.Ε.Λ. είναι καλύτερη ομάδα από τον ΑΡΗ, αλλά οι παίχτες μου έδωσαν το 100% των δυνάμεων τους σήμερα. Αν παίξουμε όπως παίξαμε σήμερα και στα άλλα παιχνίδια τότε δεν έχουμε πεθάνει ακόμα».

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιχάλτσια, Θεοφάνους (4η), Λόμπε (4η), Πινέιρο, Βασίλιεφ – Ουόν (4η), Κλέιτον (4η), Κέρκεζ (4η), Φερνάντεζ.

ΑΡΗΣ (Ντεμόλ): Εντζεμά, Λόμπε, Φερέιρα (93΄ Φιλίππου), Θεοφάνους, Έμπερλε, Βασίλιεφ, Κορολόφσκι, Μάρκου, Σάλομον, Μιχάλτσια (80΄ Πινέιρο), Αγκίρε (60΄ Ντούκιτς).

Α.Ε.Λ. (Ούχριν): Τσοντοφάλσκι, Ντ. Τζούνιορ, Κακογιάννης, Ουόν (71΄ Ντικουμάνα), Γαρπόζης, Μπορμπέλι, Κέρκεζ, Βάργκας (46΄ Φερνάντεζ), Κλέιτον (82΄ Ευθυμίου), Γκονζάλες, Σερτζιάο.