Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Α.Π.Ο.Π. Κινύρας Πέγειας - ΑΡΗΣ : 0 - 1




Έγραψε ιστορία σήμερα η ομάδα μας. Παίζοντας με τσαμπουκά και περίσσιο πάθος μέσα στην Πάφο, κατάφερε να νικήσει με 0 - 1 τον περσινό κυπελλούχο Α.Π.Ο.Π. και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου μετά από 20 ολόκληρα χρόνια!
Παρασκηνιακά σκέφτονται να κινηθούν ορισμένοι παράγοντες της Πέγειας για να πάρουν την πρόκριση που δίκαια κέρδισε ο ΑΡΗΣ, αφού όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της παφιακής ομάδας Χριστάκης Ηροδότου, σκοπεύουν να κάνουν ένσταση για δήθεν παράνομη παρουσία του Ελλαδίτη διαιτητή Τριτσώνη στην αναμέτρηση...
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον ΑΡΗ. Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της για πρόκριση. Μόλις στο 11' οι Ντούκιτς και Βασίλιεφ έχασαν διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, ενώ στο 25' ο Ντούκιτς έπιασε ένα καλό σουτ το οποίο απέκρουσε ο Μπάρντι. Στο 32' ήρθε η φάση που καθόρισε τον αγώνα. Ο Ντούκιτς με παλικαρίσιο τρόπο στάθηκε όρθιος παρά τα μαρκαρίσματα, πέρασε τους αμυντικούς του Κινύρα και μόνος απέναντι στον Μπάρντι έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίκτυα και τους οπαδούς του ΑΡΗ στους 7 ουρανούς! Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι σάστισαν και οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ έβγαλαν φτερά στα πόδια. Στο 39' ο εξαιρετικός Ντούκιτς έχασε νέα κλασική ευκαρία, όταν ο Μπάρντι έδιωξε δύσκολα το πλασέ του σε κόρνερ. Μοναδική ευκαιρία της Πέγειας στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή του 45ου λεπτού, όταν ο Σεμέδο εκμεταλλεύτηκε μελέ στην περιοχή του ΑΡΗ, έκανε το σουτ, αλλά ο ανίκητος απόψε Εντζεμά πρόλαβε να αρπάξει την μπάλα πάνω στη γραμμή.
Ούτε οι τραυματισμοί δεν στάθηκαν ικανοί να ανακόψουν την πορεία του ΑΡΗ προς τη νίκη. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την αναγκαστική αλλαγή του Ντούκιτς από τον Αγκίρε, λόγω τραυματισμού, ενώ προηγουμένως, στο 20', ο Βασιλείου αντικαταστάθηκε από τον Έμπερλε, επίσης λόγω τραυματισμού. Η Πέγεια ανέβασε στροφές στην επανάληψη και προσπάθησε να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά η αμυντική γραμμή του ΑΡΗ και ο Εντζεμά έστησαν ένα απροσπέλαστο τείχος στα μετόπισθεν. Στο 74' και στο 76' ο Μάσεκ είχε δύο καλά σουτ, τα οποία όμως απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Εντζεμά. Η προσπάθεια του Α.Π.Ο.Π. να βγει μπροστά έδωσε την ευκαιρία στον ΑΡΗ να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Η ομάδα μας έχασε κλασικές ευκαιρίες με τον Γούμπεϊ στο 84' και στο 85'. Το μόνο που κατάφεραν οι κίτρινοι στα εναπομείναντα λεπτά ήταν να χάσουν δυο καλές ευκαιρίες με τους Ταλ και Μάσεκ στο 89' και 93' αντίστοιχα.
Το τέλος του αγώνα βρήκε ολόκληρη την οικογένεια του ΑΡΗ να πανηγυρίζει έξαλα την πρόκριση της ομάδας μας τα ημιτελικά του κυπέλλου. Στόχος τώρα είναι, πέρα από τη συνέχιση της πολύς καλής πορείας στο κύπελλο, να έρθουν και ανάλογες εμφανίσεις και νίκες και στο πρωτάθλημα, ούτως ώστε να παραμείνει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία.
Μετά το τέλος του αγώνα προκλήθηκε ολιγόλεπτη ένταση μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονταν στους πάγκους των δύο ομάδων, η οποία όμως έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Ακούστηκαν επίσης και οι ανυπόστατες, μικροπρεπείς δηλώσεις από τον εκπρόσωπο τύπο του Α.Π.Ο.Π. για ένσταση.

Άξιος συγχαρητηρίων ο προπονητής της Πέγειας Γιώργος Πολυβίου για τις δηλώσεις του, με τις οποίες, μεταξύ άλλων, καυτηρίασε τα όσα θλιβερά δήλωσε ο Ηροδότου:

«Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Ο ΑΡΗΣ προκρίθηκε στους «4» κλέβοντας την πρόκριση, αλλά με το σπαθί του. Παίξαμε πολύ καλά, πιέσαμε τον ΑΡΗ, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Ο καθένας όπως θέλει αντιμετωπίζει τα παιχνίδια. Ο ΑΡΗΣ έπαιξε καλά, κλειστά στην άμυνα και κατάφερε να προηγηθεί, κάτι που δεν έγινε από μας στο πρώτο παιχνίδι στη Λεμεσό. Σίγουρα όλοι θέλαμε να προκριθούμε, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι γιατί πρόκειται για παιχνίδι. Όπως φαίνεται κάποιοι που δεν το καταλαβαίνουν και διαμαρτύρονται συνέχεια. Πρέπει να σταθούμε δυνατοί, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να την ξεπεράσουμε. Παίρνω την ευθύνη για τον αποκλεισμό, καθώς οι ποδοσφαιριστές μου έκαναν ότι μπορούσαν στο δεύτερο ημίχρονο.»

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής του ΑΡΗ Στέφαν Ντεμόλ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνοντας:

«Δεν είμαι μόνο για εμένα μια ευχάριστη ποδοσφαιρική νύχτα, αλλά και για την ομάδα όλη του ΑΡΗ. Είχαμε παίξει στην προημιτελική φάση με πιο ανώτερη μας ομάδας, αλλά νομίζω αν δούμε συνολικά και τα δύο παιχνίδια, δεν έχουμε κλέψει τίποτα. Ελπίζω η σημερινή μας απόδοση, να μας βοηθήσει ψυχολογικά στην συνέχεια. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στου «4» του κυπέλλου, αλλά αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία, αφού ο βασικός μας στόχος είναι να μείνουμε στη πρώτη κατηγορία».


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζέλκοβιτς – Εντζεμά, Μάρκου

Α.Π.Ο.Π. ΚΙΝΥΡΑΣ ΠΕΓΕΙΑΣ (Πολυβίου): Μπάρντι, Ταλ, Γαλάνης (61΄ Πάολο Κόστα), Βιτάλι, Ζίνκο, Μάρκες (84΄ Σφακιανάκης), Λιρί, Γκριμαλντί, Γκονζάλες, Ζέλκοβιτς, Σεμέδο (67΄ Μάσεκ).

ΑΡΗΣ (Ντεμόλ): Εντζεμά, Λόμπε, Κουνενάκης, Βασιλείου (20΄ Έμπερλε), Βουρεξάκης, Βασίλιεφ, Θεοφάνους, Σάλομον, Ντούκιτς (46΄ Αγκίρε), Μιχάλτσα (69΄ Γούμπεϊ), Μάρκου.