Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΑΡΗΣ - Α.Π.Ο.Π. Κινύρας Πέγειας : 1 - 1


Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν ΑΡΗΣ και Α.Π.Ο.Π. Κινύρας Πέγειας μετά το σημερινό πρώτο προημιτελικό κυπέλλου. Ο Μίχαλτσα ισοφάρισε στο 90+3' με ανύπαρκτο πέναλτι και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης.
Στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκαν μόλις 3 αξιόλογες φάσεις, αφού οι δύο ομάδες είχαν περισσότερο το μυαλό τους στην άμυνα, παρά στην επίθεση. Πρώτη προσπάθησε να σκοράρει η ομάδα μας όταν στο 2' ο Ντούκιτς δέχθηκε την κάθετη μπαλιά από τον Μάρκου και πλάσαρε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα καλό σουτ με τον Γκριμαλντί στο 12' και μια κεφαλιά με τον Ταλ στο 41', η οποία έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Εντζεμά.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κινύρας κατάφερε κατά διαστήματα να γίνει πιο απειλητικός. Πρώτη όμως ήταν η ομάδα μας που είχε μια αξιόλογη φάση, όταν ο Λόμπε στο 54' ανατράπηκε από τον Γκριμαλντί εντός περιοχής και ο διαιτητής Καϊλης δεν σφύριξε το καθαρό πέναλτι. Στο 57' ο Βιτάλι από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να πλασάρει τον Εντζεμά. Στο 73' ο Α.Π.Ο.Π. κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Λιρί έκανε την κάθετη πάσα στον Σεμέδο και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα τον Εντζεμά, γράφοντας έτσι το 0 - 1. Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά του έλειπε η τελική προσπάθεια. Στο 85' με τον Σεμέδο και στο 89' η Πέγεια έχασε δύο καλές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο ΑΡΗΣ ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ντούκιτς βούτηξε στην περιοχή σε μαρκάρισμα του Σφακιανάκη και ο διαιτητής λαναθασμένα καταλόγησε πέναλτι. Ο Μίχαλτσα το εκτέλεσε εύστοχα και αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας μας για πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Στην συνέντευξη τύπου ο Στέφαν Ντεμόλ δήλωσε:
"Είμαι ευχαριστημένος απο την απόδοση της ομάδας. Παίξαμε καλά και οργανωμένα. Στο πρώτο ημίχρονο είμαστε αρκετά επικίνδυνοι, αλλά μας έλειπε η τελική πάσα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε δώσει μια φορά...χώρο στον Σεμέδο και μας έκανε τη ζημιά. Αν και είχαμε πει με τους παίκτες, χθες και προχθές, πόσο επικίνδυνος είναι ο συγκεκριμένος παίκτης. Αν είμαστε καλύτεροι την άλλη εβδομάδα στην Πέγεια, αμυντικά και επιθετικά, μπορούμε να προκριθούμε. Σήμερα ορισμένοι παίκτες που χρησιμοποίησα μου έδειξαν οτι μπορούν να βοηθήσουν και στο πρωτάθλημα. Εκεί όπου είναι και ο βασικός μας στόχος να μείνουμε στην κατηγορία".

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντούκιτς - Γκράμπιτς, Ζέλκοβιτς, Σφακιανάκης, Μπεντζελούν, Μπάρντι, Ογιόγκ

ΑΡΗΣ (Ντεμόλ): Εντζιεμά, Κουνενάκης, Λόμπε, Έμπερλε, Πινέιρο (90΄ Φερέιρα), Θεοφάνους, Βασιλείου, Μάρκου, Στογιάνοβιτς (67΄ Μιχάλτσια), Ρεντζίσκις (79΄ Σάλομον), Ντούκιτς.

Α.Π.Ο.Π. ΚΙΝΥΡΑΣ ΠΕΓΕΙΑΣ (Πολυβίου): Μπάρντι, Σφακιανάκης, Βιτάλι, Ταλ, Γκριμαλντί, Ζέλκοβιτς (57΄ Σεμέδο), Μπεντζελούν, Γκονζάλες (67΄ Ντα Σίλβα), Γκράμπιτς, Λίρι (87΄ Ογιόγκ), Ζίνκο.