Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΑΡΗΣ - Ανόρθωση : 1 - 2

Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη χθες στο Τσίρειο ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε με 1 - 2 από την Ανόρθωση.
Η ομάδα μας ξεκίνησε με σύστημε 4-4-2, μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε προβλήματα στην ανάπτυξη. Αυτή η νωθρότητα έδωσε και την ευκαιρία στον Γαρπόζη να κάνει το 0 - 1 από το 2ο μόλις λεπτό, μετά από λάθος του Πινέιρο στην άμυνα. Από το 25' και μετά ο ΑΡΗΣ έδειξε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Άρχισε να αναπτύσσεται καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες. Η πίεση έφερε και το γκολ της ισοφάρισης στο 29' όταν ο Μίχαλτσα μετά από κάθετη πάσα του Στογιάνοβιτς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Νάκι και δεν δυσκολέυτηκε να κάνει το 1 - 1. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Αυγουστή απέκρουσε εντυπωσιακά εξ' επαφής κεφαλιά του Σόσιν και έτσι το 1 - 1 ήταν το σκορ ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο ΑΡΗΣ έδειξε να έχει κάποια αμυντικά προβλήματα, κυρίως γιατί ο κεντρικός του αμυντικός Φίλιππος Φιλίππου που πέρασε ως αλλαγή έκανε πολλά λάθη. Παρ' όλα αυτά η ομάδα μας έφτιαξε ορισμένες καλές ευκαιρίες: Στο 55' ο Μίχαλτσα αστόχησε σε τετ-α-τετ με το Νάκι, οι Μάρκες και Φερέιρα είχαν από ένα καλό σουτ στο 65' και το 68' αντίστοιχα, ενώ ο Μίχαλτσα αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Βασιλείου στο 77'. Το νικητήριο γκολ για την Ανόρθωση πέτυχε ο Καφού στο 57'. Ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ Ν'τζεμά (πέρασε ως αλλαγή στο 83') είχε μια καλή απέκρουση σε τετ-α-τετ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον ΑΡΗ δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι οι Ντανιέλ Μπαλάν, Γκάμπορ Κορολόφσκι, Άντριου Εσελούκα που αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα τραυματισμών. Ο Κώστας Μάρκου έλειπε με την εθνική Ελπίδων. Λόγω ίωσης έμειναν εκτός οι Ηλίας Ηλία, Σλάβιτσα Ντούκιτς και Παουλίνιο Σάντος. Από τον ΑΡΗ διακρίθηκαν ο Λόμπε (και πάλι ήταν πολύ δραστήριος), ο Βασιλείου (όταν πήρε καλές μπαλιές από τους συμπαίχτες του) και ο Μάρκες (κυρίως στο Β' μέρος όταν πέρασε πίσω από τους 2 επιθετικούς).
Τέλος οι νέες εμφανίσεις της ομάδας μας δεν άρεσαν στους οπαδούς του ΑΡΗ, αφού είναι αρκετά κακόγουστες.

ΑΡΗΣ: Αυγουστή (83΄ Εντζεμά), Ιωάννου (46΄ Λέκιτς), Φερέιρα, Πινέιρο (46΄ Φιλίππου), Έμπερλε (75΄ Μακένζι), Κουνενάκης (57΄ Θεοφάνους), Λόμπε, Βασιλείου, Μάρκες, Στογιάνοβιτς (60΄ Νούνιες), Μιχάλτσια (83΄ Καρδανάς).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Νάγκι, Τζανίσιο (69΄ Οτσόκολιτς), Λεϊβακαμπέσι (52΄ Φερνάντες), Κωνσταντίνου (46΄ Κατσαβάκης), Δέλλας (67΄ Χριστοφή), Μαραγκός (41΄ Γεωργίου), Λαμπάν (67΄ Αγκάλι), Γαρπόζης (67΄ Σιέλης), Ράμος (73΄ Σωτηρίου), Σόσιν (52΄ Καφού), Οκκάς (52΄ Μπάκλεϊ).