Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Τελικός Κυπέλλου Κύπρου 1989



Link
Τα γκολ του τελικού κυπέλλου του 1989 μεταξύ του ΑΡΗ και της ΑΕΛ.

Η ιστορία του τελικού του 1989:

Για τρίτη φορά σε διάστημα πέντε χρόνων, η ΑΕΛ στέφθηκε κυπελλούχος Κύπρου την σεζόν 1988-1989. Στον τελικό οι γαλαζοκίτρινοι αναμετρήθηκαν με τον συμπολίτη τους Αρη, του οποίου ήταν η παρθενική εμφάνιση σε τελικό κυπέλλου. Τα προγνωστικά ήταν σαφώς με το μέρος της ΑΕΛ, αλλά ουδείς μπορούσε να παραβλέψει το γεγονός ότι ο Αρης απέκλεισε στα προημιτελικά την Ομόνοια και στα ημιτελικά το ΑΠΟΕΛ.

Εξού λοιπόν και ο τελικός ήταν συναρπαστικός και ένας από τους καλύτερους που έγιναν ποτέ. Μεγάλη νικήτρια η ΑΕΛ που επικράτησε στην ημίωρη παράταση με 3-2. Οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Σάββα στο 3ο λέπτό και του Σιόουρεκ στο 40ο λεπτό. Ωστόσο, η ομάδα του Ανδρέα Μιχαηλίδη δεν κατέθεσε τα όπλα, ισοφάρισε και οδήγησε τον τελικό στην παράταση.

Εκεί, "μίλησε" ο ήρωας του τελικού 1987, Παύλος Σάββα, ο οποίος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 99' και το νικητήριο για την ΑΕΛ. Αυτό ήταν το τελευταίο τρόπαιο της ΑΕΛ στον 20ο αιώνα.

Σκόρερ: 3', 99' Σάββα, 40' Σιόουρεκ - 53' Πέτρου, 62' Τ. Τσίγκης

Συνθέσεις:
ΑΕΛ: Ονησιφόρου, Χριστοδούλου, Αναστασίου, Κωνσταντίνου, Σωκράτους, Ορφανίδης (64' Χριστοφόρου), Κολιαντρής (96' Παναγίδης), Πρίλοσνι, Σιόουρεκ, Μαυρουδής, Σάββα.

Αρης: Χριστοφή, Νικολάϊδης (46' Πελής), Τ. Τσίγκης, Παπακώστας, Πάκκος (46' Χριστοφή), Κένι, Χ"Λοϊζου, Μ. Τσίγκης, Πέτρου, Ντέτσιεφ, Λοϊζου.

(από www.ael1930.com)