Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Νέα Σαλαμίνα - ΑΡΗΣ : 0 - 0



Τον πρώτο της βαθμό πήρε η ομάδα μας στο φετινό πρωτάθλημα, αφού εξήλθε ισόπαλη 0 - 0 με τη Νέα Σαλαμίνα στο Αμμόχωστος Amberia. Το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο, αφού και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και είχαν τα δικά τους διαστήματα στον αγώνα.
Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ανοίξουν το σκορ πότε με κάθετες μπαλιές και πότε από τα άκρα και δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες. Το γκολ όμως δεν μπήκε ποτέ και με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ΑΡΗΣ και Νέα Σαλαμίνα πήγαν στα αποδυτήρια με το στείρο 0 - 0.
Στην επανάληψη η Σαλαμίνα μπήκε πιο επιθετικά, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Αποκορύφωμα το πέναλτι στο 58' που εκτέλεσε ο Μοντέιρο και απέκρουσε ο τερματοφύλακας μας Ν' Τζεμά. Στη συνέχεια ο ΑΡΗΣ ισοζύγισε το παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της λύτρωσης, αλλά οι προσπάθειες τους δεν καρποφόρησαν.
Η ισοπαλία λοιπόν στο Αμμόχωστος μπορεί να ισοδυναμεί με τον πρώτο μας φετινό βαθμό, αλλά οι παίχτες μας πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι και να δουλέψουν σκληρά, γιατί ακολουθούν δύο δύσκολα παιχνίδια στο Τσίρειο με Ομόνοια και ΑΕΛ.
Μετά το τέλος του αγώνα συνέβησαν απίστευτα πράγματα. "Οπαδοί" της Σαλαμίνας επιτέθηκαν στους προέδρους του ΑΡΗ κ. Αθανασίου και κ. Χατζηκυριάκο, βρίζοντας και φτύνοντας τους. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί είχαν την φαεινή ιδέα να ανοίξουν την πόρτα σε οπαδούς της Νέας Σαλαμίνας , που περίμεναν να χτυπήσουν αυτούς του ΑΡΗ, υποστηρίζοντας ότι οπαδός του ΑΡΗ τους έβριζε μέσω τηλεβόα καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά ένα οπαδός του ΑΡΗ και να συλληφθεί ένας οπαδός της Σαλαμίνας...

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Φιλιμόνοφ, Γιούχαρ, Ντομορό, Μπακούρα (72΄ Νικολάου), Μπιλιμπάνι (64΄ Λέμος), Ντολόρες (61΄ Ασσιώτης), Τσίπεφ, Μπακούρα, Ζάμοσι, Βαγιενίγια, Μοντέιρο.

ΑΡΗΣ: Εντζεμά, Γκολόμπ, Βόρελ, Αντωνίου, Γιασεμάκης (33΄ Αλέκου - 46΄ Πεγκλής), Κούχαρ, Κόστα (70΄ Σέπερ), Ντινίτσα, Μιχάλτσια, Βασιλείου, Πούμα.

Kίτρινες Κάρτες: Kωνσταντινίδης, Zάμοσι, Tσίπεφ, Mοντέιρο - Γκολόμπ (4η) Aντωνίου, Mιχάλτσια, Nτινίτσα, Πεγκλής.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΣΤΙΚΟΣ:

"Είμαστε απογοητευμένοι από το τελικό αποτέλεσμα, αφού δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Αυτό το αποτέλεσμα μας δείχνει πως θα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια".

ΧΕΝΚ ΧΑΟΥΑΡΝΤ:

"Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε τον πρώτο μας βαθμό στο πρωτάθλημα, σε μία έδρα από την οποία δεν μπορείς εύκολα να φύγεις με βαθμολογικό όφελος. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί, αλλά στην επανάληψη πιστεύω πως ανεβάσαμε απόδοση... Δεν ήταν πέναλτι αυτό που κέρδισε η Νέα Σαλαμίνα".

Φωτογραφίες από τον αγώνα μπορείτε να βρείτε εδώ.