Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Νέα Σαλαμίνα - ΑΡΗΣ : 1 - 1


Ο ΑΡΗΣ πρωταθλητής!
Η ομάδα μας εξήλθε ισόπαλη 1 - 1 με την Σαλαμίνα στο στάδιο Αμμόχωστος και μ' αυτόν τον τρόπο κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα Β' κατηγορίας στην ιστορία της. Σε μια χρονιά που πέρασε από χίλια μύρια κύματα ο ΑΡΗΣ κατάφερε να σταθεί στο ύψος του και να ανεβεί στην Α' κατηγορία ως πρωταθλητής. Τι κι αν σε κάποιο σημείο είχε πέσει μέχρι την έβδομη θέση, τι κι αν είχε σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, η ομάδα μας έδειξε ότι όταν θέλει μπορεί να καταφέρει τα πάντα...
Στον σημερινό αγώνα ο ΑΡΗΣ μπήκε αποφασισμένος για τη νίκη. Πήρε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 7'. Ήταν ο Βασιλείου που άδειασε ωραία το Νικολάου από αριστερά και με σέντρα βρήκε το Σόσιν που με πλασέ να νικήσει τον Μίλιτς. Αυτό ήταν το 23ο γκολ για τον Πολωνό, ο οποίος ανακυρήχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος! Μετά το γκολ που δέχθηκαν, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν πελαγωμένοι και δεν έμοιαζαν ικανοί να απειλήσουν την εστία του Εντζεμά. Δυστυχώς ο Βασίλιεφ τους ξαναέβαλε στο παιχνίδι με αυτογκόλ στο 21'. Στη συνέχεια η ομάδα μας αντέδρασε σωστά χάνοντας δύο κλασικές ευκαιρίες, πρώτα με το Βασιλείου κι έπειτα με τον Σόσιν. Το εύθραυστο 1 - 1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες είχαν ορισμένα καλά διαστήματα, αλλά τα πολλά φάουλ διέκοπταν συχνά τη ροή του αγώνα. Στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου ο Μίλιτς είπε όχι στο Σόσιν. Ακολούθως, οι επόμενες δύο φάσεις ανήκαν στη Σαλαμίνα. Ο Εντζεμά απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Χαϊλή στο 49' και ο Φιγκουερέδο σημάδεψε το δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 59'. Ο ΑΡΗΣ απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες με τον Σόσιν να μην μπορεί την εκμεταλλευτεί την εξαιρετική πάσα του Βασιλείου στο 73'. Στα υπόλοιπα λεπτά ο Ντίξον προσπάθησε να δώσει τη νίκη στη Νέα Σαλαμίνα, αλλά δεν τα κατάφερε σε καμία από τις τρεις καλές ευκαιρίες που είχε.
Έτσι το 1 - 1 παρέμεινε μέχρι τέλους και ο ΑΡΗΣ πανηγύρισε το πρωτάθημα που πανάξια και παλλικαρίσια κατέκτησε!
Στο κλείσιμο αυτό του κειμένου θα ήθελα να ασχοληθώ λίγο με τους αθλητικογράφους που τόσο πολύ έδειξαν να "αγαπούν" την ομάδα μας φέτος. Και συγκεκριμέα μιλώ γι' αυτούς που ούτε λίγες λέξεις δεν αφιέρωναν στον ΑΡΗ όταν αυτός βρισκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά προτοιμούσαν να ασχολούνται με τη Νέα Σαλαμίνα που ήταν δεύτερη και πάλευε μέχρι το τέλος για την άνοδό της. Και προς πληροφορίαν τους, αυτό δεν είναι το πρώτο πρωτάθλημα του ΑΡΗ. Είναι το τέταρτο, με τα άλλα τρία να έχουν κατακτηθεί στις περιόδους 1954, 1956 και 1994.

Υ.Γ. : To τρόπαιο το αφιερώνω στο Χριστάκη Μιχαηλίδη που βλέπει τον ΑΡΗ μας από εκεί ψηλά...

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μίλιτς, Λάμπρου(46΄Λ. Λουκά), Φιγκουερέδο, Νικολάου, Πάχορ, Μ. Λουκά,Παναγή(75΄Τζόσουα), Βουνκ, Ράνεμ, Χαιλής, Πέλιτς(46’ Ντίξον)

ΑΡΗΣ:
Εντζεμά, Ιωάννου, Κομπόγιο, Βασίλεφ, Ιμπεριάλε, Θεοφάνους, Έκβιστ(90+ Ντέσελερ), Πίτσιλλος, Βασιλείου(85΄Βσιλείου), Μάρκου(86΄Αριστείδου), Σόσιν

Κίτρινες: Λ. Λουκά, Μ.Λουκά / Βασίλεφ, Κομπόγιο, Ιμπεριάλε, Μάρκου

-Στάδιο : Aμμόχωστος
Διαιτητής : Ηρακλέους Ηράκλης
Α' Βοηθός Διαιτητής : Παπαθωμάς Γιώργος
Β' Βοηθός Διαιτητής : Λαζάρου Ιωάννης

Στοιχεία αγώνα…
Τελικές προσπάθειες:
13-8
Κερδισμένα φάουλ: 14-18
Αποκρούσεις: 2-3
Κόρνερ: 6-2
Κατοχή: 55% - 45%