Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΑΡΗΣ - Α.Π.Ο.Ε.Λ. : 0 - 2


Τελείωσε χθες η πορεία της ομάδας μας στο κύπελλο. Κανείς όμως οπαδός του ΑΡΗ δεν μπορεί να μείνει απογοητευμένος από τα όσα κατάφερε φέτος η ομάδα μας στον εν λόγω θεσμό. Σε μια χρονιά που ο ΑΡΗΣ πήγαινε κατά διαόλου στο πρωτάθλημα η πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού μοιάζει με όαση στην έρημο. Μια πρόκριση μάλιστα που επετεύχθη με τον αποκλεισμό του περσινού κυπελλούχου Α.Π.Ο.Π. μέσα στην έδρα του, ενώ στον ημιτελικό ακολούθησε μια λευκή ισοπαλία στο Γ.Σ.Π. κόντρα στον Α.Π.Ο.Ε.Λ. στον πρώτο αγώνα.
Για την ιστορία οι δύο ομάδες ήταν μετριότατες χθες. Ο ΑΡΗΣ πλήρωσε το γνωστό φετινό επιθετικό του πρόβλημα και ο Α.Π.Ο.Ε.Λ., παρ' όλο που λίγες φορές έγινε απειλητικός κατάφερε να σκοράρει δύο φορές, μετά από ισάριθμα λάθη της άμυνάς μας.
Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με πάθος τον αγώνα και είχε μια καλή στιγμή στο 3', όταν ο Χιώτης απέκρουσε το σουτ του Μάρκου. Μετά το 15' ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. κατάφερε να ελέγξει την κατοχή της μπάλας, αλλά το μόνο ουσιαστικό που κατάφερε ήταν ένα αδύναμο σουτ του Κοσόφσκι στο 23', το οποίο μπλόκαρε ο Εντζεμά. Δυστυχώς η ομάδα μας δέχθηκε γκολ σ' ένα κρίσιμο λεπτό. Ήταν στο 40' όταν ο Χαραλαμπίδης και ο Πίντο έκαναν το 1 - 2 στην περιοχή του ΑΡΗ και ο πρώτος νίκησε με κοντινό σουτ τον Εντζεμά. Έτσι το ημίχρονο βρήκε τον Α.Π.Ο.Ε.Λ. μπροστά στο σκορ με 0 - 1.
Στην επανάληψη ο Τάσος Κυριάκου πέρασε τον Ντούκιτς στη θέση του Θεοφάνους ούτως ώστε να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα μας, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε. Στο 48' ο Μάρκου έκανε ένα σουτ, το οποίο όμως εύκολα μπλόκαρε ο Χιώτης. Στο 59' ο Χαραλαμπίδης έδωσε στον Ζεβλάκοφ, αλλά ο Βουρεξάκης έδιωξε την μπάλα πριν ο Πολωνός γίνει επικίνδυνος. Τα επόμενα δέκα λεπτά δεν προσέφεραν τίποτα σε όσους παρακολούθησαν τον αγώνα, ενώ στο 72' και στο 74' ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. είχε 2 καλές φάσεις με τους Μοράις και Ζεβλάκοφ αντίστοιχα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Στογιάνοβιτς σούταρε και ο Χιώτης απέκρουσε σχετικά εύκολα. Στο 76' η άμυνα του ΑΡΗ έκανε ένα τραγικό λάθος, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε ο Κοσόφσκι, που με δυνατό μακρινό σουτ έγραψε το τελικό 0 - 2. Πλέον τα υπόλοιπα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.
Πιστεύω ότι θα ήμασταν αχάριστοι αν κρίναμε τους ποδοσφαιριστές μας για το ψεσινό αποτέλεσμα. Έπαιξαν όσο μπορούσαν και έχασαν εν τέλει από μια ομάδα όχι καλύτερη, αλλά πιο ποιοτική και έμπειρη από τη δική μας.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Έμπερλε – Χαραλαμπίδης

ΑΡΗΣ (Κυριάκου): Εντζεμά, Ιωάννου (73΄ Στογιάνοβιτς), Φιλίππου, Βασίλιεφ, Έμπερλε, Θεοφάνους (46΄ Ντούκιτς), Βουρεξάκης, Σάλομον (66΄ Κουνενάκης), Μάρκου, Φερέιρα, Μιχάλτσια.

Α.Π.Ο.Ε.Λ. (Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Χατζί, Γκριντσάροφ, Κόντης, Μπρούερς, Μοράις, Μιχαήλ, Χαραλαμπίδης (90΄ Ηλία), Κοσόφσκι (85΄ Σολωμού), Πίντο, Ζεβλάκοφ (80΄ Αλεξάνδρου).