Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Α.Π.Ο.Ε.Λ. - ΑΡΗΣ : 0 - 0


Αξιοπρεπής εμφάνιση έκανε σήμερα ο ΑΡΗΣ στο Γ.Σ.Π. και κατάφερε να φύγει από τη Λευκωσία με το 0 - 0. Από το 40' του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Λόμπε, αλλά με μια πολύ καλή αμυντική λειτουργία κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό.
Στο πρώτο ημίχρονο, όπως και σ' ολόκληρο σχεδόν το παιχνίδι, ο Α.Π.Ο.Ε.Λ. είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε συνεχώς να απειλήσει τον ΑΡΗ. Η πρώτη φάση ανήκε στην ομάδα μας, με τον Μίχαλτσα να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ στο 8' και τον Χιώτη να αποκρούει δύσκολα. Η πρώτη καλή φάση για τον Α.Π.Ο.Ε.Λ. ήρθε στο 11', αλλά ο Εντζεμά μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Ζεβλάκοφ. Η κλασσικότερη ευκαιρία για τον Α.Π.Ο.Ε.Λ. ήταν αυτή του 38ου λεπτού, όταν ο Αλεξάνδρου σούταρε και ο Λόμπε έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Δυστυχώς όμως ο Λόμπε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη δύο λεπτά αργότερα και η πίεση του Α.Π.Ο.Ε.Λ. αυξήθηκε στα επόμενα λεπτά.
Η επανάληψη βρήκε και πάλι τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να επιτίθενται, αλλά και πάντα η αμυντική μας γραμμή έβρισκε τη λύση. Οι Ζεβλάκοφ και Παουλίστα προσπάθησαν σκοράρουν, αλλά τα σουτ τους έφυγαν άουτ. Σπουδαία επέμβαση έκανε ο Εντζεμά στο 65' σε σουτ του Μοράις. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τον ίδιο ρυθμό και το 0 - 0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Το 0 - 0 αφήνει σίγουρα κάποιες ελπίδες στην ομάδα μας για πρόκριση, αλλά ο επαναληπτικός αγώνας στο Τσίρειο προμηνύεται ακόμη δυσκολότερος. Το μόνο πράγμα που με κάνει να απορώ είναι γιατί οι ποδοσφαιριστές μας δεν δείχνουν τον ίδιο ζήλο και στα παιχνίδια πρωταθλήματος και μάλιστα κόντρα σε αντιπάλους που βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερη βαθμολογική θέση από τον Α.Π.Ο.Ε.Λ.

Προσγειωμένος ήταν ο Τάσος Κυριάκου στη συνέντευξη τύπου, τονίζοντας παράλληλα και τις δυσκολίες του επαναληπτικού:

«Δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, καθώς δεν είχαμε ποιότητα. Είμαστε ευχαριστημένοι με το 0-0 καθώς είχαμε απέναντι μας έναν καλύτερο και πιο διψασμένο αντίπαλο. Έγιναν πιο δύσκολα τα πράγματα με 10 ποδοσφαιριστές, όμως ευτυχώς για εμάς έπαιξε και το Α.Π.Ο.Ε.Λ. με λιγότερο παίχτη. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο το παιχνίδι, όμως είχαμε πειθαρχία και οι γραμμές μας ήταν κοντά. Δεν είμαστε καλοί στο κράτημα της μπάλας και δυστυχώς είμαστε συνεχώς στην άμυνα. Το 0 - 0 δεν λέει τίποτα, καθώς είναι ένα μικρό βήμα για να περάσουμε στον τελικό. Το Α.Π.Ο.Ε.Λ. θα είναι διαφορετικό στον επαναληπτικό».

Α.Π.Ο.Ε.Λ. (Ι. Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Ζόρζε, Γκριντσάροφ, Χαραλαμπίδης, Κοσόφσκι (71’ Παπαθανασίου), Ζεβλάκοφ, Πίντο, Κόντης (69’ Ηλία), Μοράις, Αλεξάντρου, Κουτσόπουλος (46’ Παουλίστα)

ΑΡΗΣ (Τ. Κυριάκου): Εντζεμά, Λόμπε, Φιλίππου, Βασίλιεφ, Ιωάννου, Σάλομον, Μάρκου (72’ Βουρεξάκης), Θεοφάνους, Μιχάλτσα (82’ Αγκίρε), Πινέιρο (43’ Έμπερλε), Φερέιρα

Κίτρινες: Γκριντσάροφ / Ιωάννου

Κόκκινη: Λόμπε (δεύτερη κίτρινη)

Ρέφερι: Ριστόσκοφ (Βουλγαρία)