Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΑΕΛ - ΑΡΗΣ : 2 - 0


Την ήττα από την ΑΕΛ γνώρισε στο πρώτο φετινό του φιλικό ο ΑΡΗΣ.
Τόσο ο ΑΡΗΣ, όσο και η ΑΕΛ, κινήθηκαν στη μετριότητα, κάτι που είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν συμπλήρωσαν καν 2 εβδομάδες προετοιμασίας. Σε γενικές γραμμές η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και είχε την κατοχή της μπάλας. Ο ΑΡΗΣ παρατάχθηκε με 2 εντελώς διαφορετικές εντεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Η εντεκάδα του πρώτου ημιχρόνου ήταν καλύτερη από αυτήν του δεύτερου και έφριαξε περισσότερες ευκαιρίες.
Ο ΑΡΗΣ είχε ένα σουτ με τον Λόμπε στο 15' του πρώτου ημιχρόνου. Αρκετά καλή ευκαιρία είχε με κεφαλιά ο Βασιλείου στο 19' μετά από σέντρα του Λόμπε. Πολύ καλή ήταν και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρκες στο 41', αλλά ο Καϊρίνος απέκρουσε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας είχε δοκάρι με τον Έμπερλε. Καλύτερη ευκαιρία για τον ΑΡΗ στην επανάληψη ήταν το σουτ του Ηλία Ηλία στο 84', που πέρασε όμως άουτ.
Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Καλντέιρα στο 34' μετά από εκτέλεση φάουλ και ασηνενοησία των παιχτών του ΑΡΗ. Το 2 - 0 έγινε στο 54' από τον Φρέντι μετά από αλεπάλληλα λάθη στην μικρή περιοχή του ΑΡΗ. Επίσης η ΑΕΛ είχε δοκάρι στο 48' μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Ο προπονητής του ΑΡΗ Μάριος Κωνσταντίνου δοκίμασε 3 ποδοσφαιριστές στο χθεσινό φιλικό. Ο πρώτος ήταν ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Γκιγιέρμε Βαϊσχάιμερ (αγωνίστηκε παλαιότερα σε Άρη Θεσσαλονίκης και Ομόνοια). Ο Βαϊσχάιμερ ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής στο πρώτο ημίχρονο, ενω στην επανάληψη πέρασε μπροστά, δίπλα απο τον Ντούκιτς. Ο δεύτερος ήταν ο Αρσελίνιο (πρώην παίχτης της Αλκής) ο οποίος αγωνίστηκε ως ανασταλτικός χαφ για μισή περίπου ώρα. Στα τελευταία 15 λεπτά αγωνίστηκε και ο τρίτος υπό δοκιμήν ποδοσφαιριστής, ο 20χρονος Ρώσος επιθετικός Σασίκοφ (πρώην παίχτης του Ολυμπιακού Λευκωσίας).
Ο ΑΡΗΣ έδειξε ανέτιμος και φάνηκε ότι χρειάζεται δουλειά σε όλες τις γραμμές και κυρίως στην μεσαία και την επιθετική γραμμή. Παρ' όλα αυτά από την ομάδα μας ξεχώρισαν ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός Μάρκ Έμπερλε και ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής της Πέγειας Εντουάρτο Μάρκες. Αρκετά δραστήριος ήταν και ο Καρλ Λόμπε.

ΑΕΛ: Κωνσταντίνου (33’ Καϊρίνος-62' Λυκούρης), Κακογιάννης (46' Ουόν), Ντόσσα Τζούνιορ (55' Πίτσιλλος), Ρούνγκα (46' Τζούνιορ), Ευθυμίου (38’ Κερκέζ-88' Κέρκεζ), Τορράο (70' Τορράο), Χαραλάμπους (68' Αριστείδου), Καλντέϊρα (59' Θεοφάνους), Κλέϊτον (46' Βάργκας), Φρέντι (62' Άντριου Άλλι), Σερτζιάο (46' Γκονζάλες).

Άρης: Αυγουστή (46' Εν Τζεμά), Ιωάννου (60' Θεοφάνους), Φερέϊρα (64' Καρδανάς), Λόμπε, Πινέϊρο, Έμπερλε (46' Φιλίππου), Βασιλείου (46' Μάρκου), Κορολόφσκι (46' Νούνιες), Βαϊσχάϊμερ (68' Εσελούκα), Μάρκες (46' Αρσελίνιο-75' Μακένζι), Μιχάλτσια (46' Ντούκιτς-75' Σασίκοφ).