Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΑΡΗΣ - Διγενής : 2 - 0




Άνετη νίκη σημείωσε χθες η ομάδα μας στο υποτιθέμενο δύσκολο παιχνίδι με το Διγενή.
Ο Διγενής ήταν καλύτερος μόνο στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με το παρ'ολίγον αυτογκόλ του Νούνιες στο δεύτερο λεπτό. Στη συνέχεια όμως ο ΑΡΗΣ πήρε τα ηνία του αγώνα και έχασε δύο καλές ευακιρίες στο 9' και στο 10' με τα σουτ των Παουλίνιο και Ασσιώτη. Δύο λεπτά αργότερα ο ποδοσφαιριστής μας Ξένιος Κυριάκου κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπουένος Ερνάντες, γράφοντας το 1 - 0. Το 2 - 0 ήρθε στο 15ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Νούνιες εκτέλεσε κόρνερ και ο Παουλίνιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεχτό των φιλοξενουμένων. Στο 36' ο προπονητής τερματοφυλάκων του Διγενή Άντρος Πετρίδης αποβλήθηκε για διαμαρτυρία προς το διαιτητή της αναμέτρησης. Στο 37' ο ΑΡΗΣ έφτασε πολύ κοντά σε τρίτο γκολ, όταν το σουτ του Ντούκιτς πέρασε μόλις άουτ.
Απ' εκεί και πέρα δεν υπήρξε τίποτα σημαντικό. Ο Διγενής προσπάθησε να αντιδράσει περνόντας στον αγωνιστικό χώρο το Μάριος Θεμιστοκλέους αντί του Κων/νου Γεωργιάδη, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια φλύαρη υπεροχή στο Β' μέρος, ενώ ο ΑΡΗΣ έχασε κάποιες μικροευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ.
Μ' αυτή της τη νίκη η ομάδα μας μείωσε στον 1 βαθμό τη διαφορά από την κορυφή, μιας και η πρωτοπόρος Αγία Νάπα εξήλθε ισόπαλη 0 - 0 με την ΠΑΕΕΚ. Ένα άλλο θετικό που αποκομίσαμε από το χθεσινό αγώνα είναι η επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από αρκετό καιρό των Παναγιώτη Ιωάννου και Ξένιου Κυριάκου.
Φωτογραφίες από τον αγώνα θα βρείτε εδώ.

Άρης-Διγενής 2-0
12' (π) Ερνάντες, 15' Παουλίνιο