Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΗΣ - ΑΠΟΕΛ : 0 - 2


Νέα ήττα, αυτή την φορά από τον ΑΠΟΕΛ, γνώρισε η ομάδα μας. Το παιχνίδι ήταν κακό και από τις δύο ομάδες και το παρακολούθησαν λίγοι σχετικά θεατές (κόπηκαν συνολικά 1893 εισιτήρια). Απογοητευτική ήταν η απόδοση του ΑΡΗ. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο διαιτητής Στέλιος Τρύφωνος σφύριξε όπως σφυρίζουν συνήθως οι διαιτητές στα παιχνίδια ΑΡΗΣ - ΑΠΟΕΛ. Προς το τέλος του αγώνα είχαμε show από τους χούλιγκανς και ρεσιτάλ απονομής δικαιοσύνης από τους μπάτσους...
Ο ΑΡΗΣ έπαιξε καλά μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, διάστημα κατά το οποίο είχε την κατοχή της μπάλας και έφτιαξε δύο καλές φάσεις με τους Μίχαλτσα και Μάρκες. Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στην πρώτη ευκαιρία που έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Στο 21' ο Κόντης κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή του ΑΡΗ και αμαρκάριστος καθώς ήταν την έστειλε με πλασέ στα δίκτυα. Μετά το γκολ υπήρξε ομαδική καθίζηση της ομάδας μας. Οι δύο επιθετικοί του ΑΡΗ (Μίχαλτσα και Μάρκες) ήταν σε κακή μέρα και δεν βοηθήθηκαν αρκετά, το κέντρο δεν μάρκαρε και ο ΑΡΗΣ δεν μπορούσε να δημιουργήσει παιχνίδι. Ο ΑΠΟΕΛ είχε άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Πίντο στο 23', ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Μοναδική φάση του ΑΡΗ ήταν ένα πλασέ του Μίχαλτσα στο 36', το οποίο όμως απέκρουσε σε κόρνερ ο Χιώτης.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες έπαιξαν μετριότατα. Η ομάδα μας συνέχισε να αγωνίζεται με την ίδια τακτική και απλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΑΠΟΕΛ σφράγισε τη νίκη του στο 76', όταν ο Αλεξάνδρου ανατράπηκε από τον Εντζεμά στη μικρή περιοχή και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ο Χαραλαμπίδης εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το τελικό 0 - 2.
Πλέον η προσοχή της ομάδας πρέπει να στραφεί στο παιχνίδι της ερχόμενης εβδομάδας με τη Σαλαμίνα, το οποίο αποτελεί πλέον κομβικό σημείο για την φετινή πορεία του ΑΡΗ.
Φωτογραφίες από τον σημερινό αγώνα υπάρχουν εδώ.

Σκόρερ: 21΄ Κόντης 0-1, 76΄ Χαραλαμπίδης (πεν.) 0-2
Κίτρινες: Παουλίνιο, Εντζιεμά, Μπαλάν
Κόκκινες: -

ΑΡΗΣ (Κωνσταντίνου): Εντζιεμά, Μπαλάν (46΄ Φερέιρα), Μακένζι, Έμπερλε, Λόμπε, Πινέιρο, Νούνιεζ (68΄ Στογιάνοβιτς), Παουλίνιο (83΄ Ντούκιτς), Βασιλείου, Μάρκες, Μιχάλτσια
ΑΠΟΕΛ (Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Παπαθανασίου, Μπρούερς (80΄ Μιχαήλ), Σατσιάς, Ηλία, Παουλίστα (65΄ Γκριντσάροφ), Πίντο, Κόντης, Αλεξάνδρου, Μπρέσκα (69΄ Χαραλαμπίδης)

Γελοία ήταν η διαιτησία του Στέλιου Τρύφωνος. Ο ρέφερι σφύριξε αντίθετα αρκετά φάουλ, δεν έδωσε κάποια δυνατά φάουλ και κιτρίνισε μόνο τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ, χωρίς να κάνει καν παρατήρηση σε παίκτες του ΑΠΟΕΛ.
Μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος ορισμένοι οπαδοί του ΑΡΗ αποχώρησαν απογοητευμένοι. Καμιά δεκαριά νεαροί που βρίσκονταν στην δυτική κερκίδα έφυγαν από το γήπεδο και έριξαν πέτρες στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ. Αρκετοί οπαδοί του ΑΠΟΕΛ απάντησαν με φωτοβολίδες, πέτρες και καρέκλες. Οι μπάτσοι απλά έμειναν αμέτοχοι και παρακολουθούσαν. Στη συνέχεια οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έφυγαν από το γήπεδο και έσπασαν ανενόχλητοι γραφείο στοιχημάτων που βρίσκεται κοντά στο Τσίρειο. Οι μπάτσοι και πάλι κοιτούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα, ενώ κάποιοι απ' αυτούς περπατούσαν λες και έκαναν βόλτα. Το μόνο που έκαναν ήταν να κυνηγήσουν δύο νεαρούς που προηγουμένως βρίσκονταν στην κερκίδα του ΑΡΗ, αφήνοντας τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ ανενόχλητους. Η Μ.Μ.Α.Δ. απλά ήταν απούσα. Βεβαίως μην περιμένετε να διαβάσετε τίποτα απ' αυτά στα αθλητικά sites ούτε ν' ακούσετε πολλά πράγματα στις ειδήσεις, καθότι ζούμε στην Κύπρο...

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Να συνέλθει γρήγορα

Γρήγορα πρέπει να συνέλθει ο ΑΡΗΣ από το ψεσινό στραπάτσο με τον Ερμή, καθώς ακολουθεί το πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Παρασκευή.
Όσον αφορά το ματς με τον Ερμή, ο πρόεδρος του ΑΡΗ έχει αρκετά παράπονα από τη διαιτησία. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

"Είναι ντροπή, ευτυχώς που το είδε όλη η Κύπρος το παιχνίδι. Πώς μπορεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι να δείξει ο διαιτητής 12 κίτρινες και μία κόκκινη; Εγώ δίνω συγχαρητήρια στον Ερμή.. δεν τα λέω για να καλύψω τα λάθη μας. Φάγαμε δύο παιδικά τέρματα. Μας έβγαλαν παίκτη και δεν είχαμε την ευκαιρία να διεκδικήσουμε τον αγώνα... Δεν ήταν κάρτα η πρώτη περίπτωση. Ο ΑΡΗΣ θα μαζέψει τα συντρίμια και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη"

Βεβαίως για την ήττα δεν ευθύνεται μόνο η διαιτησία, αλλά και η κάκιστη εμφάνιση της ομάδας μας. Μάλιστα η διοίκηση επέβαλε στους ποδοσφαιριστές βαρύ χρηματικό πρόστιμο και τους έκανε συστάσεις να μην επαναλάβουν τέτοιες εμφανίσεις.
Η σοβαρότητα του τραυματισμού του Σάσα Στογιάνοβιτς θα διαφανεί τις επόμενες μέρες. Πάντως η συμμετοχή του Σέρβου στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ κρίνεται αμφίβολη. Από τον αγώνα θα απουσιάσει και ο Κουνενάκης, ο οποίος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο ματς με τον Ερμή. Αντιθέτως, θετικό είναι ότι επιστρέφει ο Πινέιρο.

Ερμής - ΑΡΗΣ : 5 - 3

Πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση και με τον τερματοφύλακα του σε πολύ κακή μέρα, ο ΑΡΗΣ συνετρίβη από τον Ερμή με 5 - 3.
Ο Ερμής άνοιξε το σκορ στο 9ο κιόλας λεπτό, με τον Ζοεάνο. Ο ΑΡΗΣ ισοφάρισε στο 33' μετά από ωραία συνεργασία των Μίχαλτσα - Στογιάνοβιτς και εύστοχο πλασέ του τελευταίου. Η ομάδα μας δεν μπόρεσε να ελέγξει τον αγώνα μετά το γκολ που πέτυχε και βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη πίσω στο σκορ. Στο 39' ο Αυγουστή έκανε λανθασμένη έξοδο σε κόρνερ και ο Λάμπρου έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αυγουστή έκανε νέα λανθασμένη έξοδο βγαίνοντας χωρίς λόγο εκτός περιοχής και ο Ζοεάνο έκανε με ψιλοκρεμαστό σουτ το 3 - 1.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον ΑΡΗ. Στο 57' ο Στογιάνοβιτς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μάρκου. Ακολούθως στο 61' ο Ερμής έκανε το 4 - 1 με πέναλτι σε ανατροπή του Βέντερσον από τον Μάρκου και ενώ στην ίδια φάση προηγήθηκε οριζόντιο δοκάρι του Ζοεάνο. Σαν να μην έφταναν αυτά ο Κουνενάνης αποβλήθηκε στο 63' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον ΑΡΗ με 10 παίκτες. Στο 81' ο Ζοεάνο έκανε χατ-τρικ σημειώνοντας το 5 - 1. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα μας μείωσε την ψαλίδα του σκορ, πρώτα με τον Μακένζι στο 83' και στη συνέχεια με τον Μάρκες στο 86'.

Ερμής (Ντούσαν Μιτόσεβιτς): Μορένο, Μπαρούν, Μαχράτζε, Ολιβέιρα, Τζόκα, Λάμπρου, Κατιάγκα (68΄ Βαϊσχάιμερ), Λουκά, Κιντανίγια (59΄ Μπεμπά), Βέντερ (80΄ Σουμά), Ζοεάνο

Άρης (Μάριος Κωνσταντίνου): Αυγουστή, Μπαλάν, Λόμπε, Φερέιρα, Μακένζι, Βασιλείου (66΄ Νούνιες), Έμπερλε, Κουνενάκης, Μάρκες, Στογιάνοβιτς (57΄ Μάρκου), Μιχάλτσια (76΄ Εσελούκα)

Κίτρινες Κάρτες: Λάμπρου, Μορένο, Μαχράτζε – Μπαλάν, Έμπερλε, Βασιλείου

Κόκκινες Κάρτες: Κουνενάκης (2η κίτρινη)

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΗΣ - Ονήσιλλος : 1 - 0

Την πρόκρισή της στους 16 του Κυπέλλου Κύπρου εξασφάλισε σήμερα η ομάδα μας.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Λόμπε στο 8', ο οποίος ήταν και ο κορυφαίας ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ.
Ο Μάριος Κωνσταντίνου παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές. Παρ' όλα αυτά ο ΑΡΗΣ έπαιξε σε γενικές γραμμές καλό ποδόσφαιρο και ήταν καλύτερος από τους φιλοξενούμενους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Α.Ε.Π. - ΑΡΗΣ : 0 - 1

Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Γεροσκήπου ο ΑΡΗΣ κέρδισε την Πάφο με 0 - 1.
Και οι δυο ομάδες έδειξαν να επηρεάζονται από την διακοπή του πρωταθλήματος.
Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε με αυτογκόλ ο Τσέχος Κόλαρ στο 63'.
Στο αγώνα τραυματίστηκε ο αμυντικός της Α.Ε.Π. Άντερσον Ολιβέιρα, ο οποίος αποχώρησε στο πρώτο μέρος λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ομόνοια - ΑΡΗΣ : 1 - 0

Η Ομόνοια κέρδισε τον ΑΡΗ με 1 - 0 σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη χθες στο Μακάρειο Στάδιο.
Το γκολ πέτυχε ο Ζουράφσκι στο 22'. Ο Πολωνός στράικερ δέχτηκε μπαλιά από τον Τάσο Κυριάκο και σκόραρε με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση.
Ο προπονητής της ομάδας μας έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, παρά την ήττα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.
Βέβαια, ο Μάριος Κωνσταντίνου για προληπτικούς λόγους ξεκούρασε κάποιους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές θέλοντας να τους προφυλάξει μιας και είχαν πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στα μέχρι σήμερα επίσημα παιχνίδια.
Σε αυτή τη διακοπή του πρωταθλήματος ο ΑΡΗΣ έχει προγραμματισμένο ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι. Το ερχόμενο Σάββατο η ελαφρά ταξιαρχία θα αντιμετωπίσει την Αθλητική Ένωση Πάφου είτε στο Παφιακό Στάδιο είτε στο Δημοτικό Στάδιο της Γεροσκήπου.
Η τεχνική ηγεσία της Λεμεσιανής ομάδας έδωσε διήμερο ρεπό ξεκούρασης στους παίκτες για αυτό το Σαββατοκυρίακο, εξέλιξη που συμβαίνει για πρώτη φορά στην τρέχουσα σαιζόν. Ο Μάριος Κωνσταντίνου θα περιμένει στην προπόνηση της Δευτέρας όλους τους παίκτες να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς πλην των διεθνών και του τραυματία Φιλίππου. Ο Μπαλάν αναμένεται να μπει και αυτός από τη Δευτέρα σε φουλ ρυθμούς προπόνησης.

Ομόνοια: Κοτσόλης (80’ Λοίζου), Ντάβινσον, Κάσερες, Βένσελ, Αλαμπί, Κυριάκου (46΄Κύπρου), Κυριάκος, Κασέκε, Αγκουϊάρ (75΄ Καρυπίδης), Γραμμόζης, Ζουράφσκι.

ΑΡΗΣ: Εντζεμά, Λόμπε, Νούνιες, Εμπερλε, Μακένζι (46΄Κορολόφσκι), Πινέιρο, Σάντος (65΄ Εσελούκα), Ηλία (60΄Στογιάνοβιτς), Βασιλείου, Μιχάλτσια (69΄Ιωάννου), Ντούκιτς (46΄Θεοφάνους).

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΑΡΗΣ - Ε.Ν.Π. : 1 - 1


Κατώτερη των προσδοκιών μας παρουσιάστηκε σήμερα η ομάδα μας. Κουρασμένος και χωρίς σωστή κυκλοφορία της μπάλας ο ΑΡΗΣ εξήλθε ισόπαλος 1 - 1 με το Παραλίμνι και κινδύνευσε αρκετές φορές να φύγει με την ήττα από το Τσίρειο στάδιο.
Στο πρώτο ημίχρονο διεξάχθηκε ένα μέτριο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα νότα τους και την Ένωση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 20' όταν ένα καλό σουτ εκτός περιοχής από τον Τόρναουτ πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αυγουστή. Στο 21' ο ΑΡΗΣ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Εντουάρτο Μάρκες. Από δεξιά, ο Στογιάνοβιτς έκανε τη μπαλιά στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος άσος πρόλαβε στην έξοδο τον Μιλοζέφσκι και με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1 - 0. Παρά το γκολ το θέαμα εξακολούθησε να είναι μέτριο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο ΑΡΗΣ έκανε αρκετά λάθη και πούλησε πολλές φορές τη μπάλα, δίνοντας την ευκαιρία στην Ένωση να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες. Όπως ήταν φυσικό λοιπόν η Ένωση ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Λοράν Φασότ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή του Αυγουστή και με πλασέ ισοφάρισε σε 1 - 1.
Στην επανάληψη ο ΑΡΗΣ έμοιαζε ασύνδετος και ανίκανος να κρατήσει τη μπάλα στην κατοχή του. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση να δημιουργήσει αρκετές φάσεις μπροστά στα καρέ του Αυγουστή. Η πρώτη απ' αυτές ήταν στο 53'. Με ατομική ενέργεια από αριστερά, ο δραστήριος Εντμάρ έκανε τη μπαλιά στην περιοχή του ΑΡΗ και ο Ταρούμπα από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε νικήσει τον τερματοφύλακα του ΑΡΗ, ο οποίος απέκρουσε σταθερά. Στο 80' η Ένωση έχασε την μεγαλύτερή της ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Εντμάρ μπήκε μέσα στην περιοχή του Αυγουστή και προτού πλασάρει ο Κύπριος κήπερ έπεσε στα πόδια του και μάζεψε τη μπάλα. Ο ΑΡΗΣ έφτιαξε μόλις 2 φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 73' Φερέιρα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μιλοζέφσκι ο οποίος απέκρουσε με το χέρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Μιχάλτσια έκανε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα παράλληλα προς στην εστία του Σκοπιανού πορτιέρο. Η δεύτερη φάση του ΑΡΗ ήρθε στο 87' μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Λόμπε και σουτ του Καμερουνέζου από τη μικρή περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Μιλοζέφσκι.
Τελικά οι 2 ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 1 - 1.
Πολύ μαχητικός ήταν ο Κώστας Μάρκου, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή για την ομάδα μας στο 71'. Αντιθέτως, άτυχος στάθηκε ο Φίλιππος Φιλίππου, που τραυματίστηκε σοβαρά στο 61'. Ο Κύπριος αμυντικός έπαθε σπάσιμο περόνης και ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου, ενώ επηρεάστηκε και ο αστράγαλος. Ο Φιλίππου χειρουργήθηκε το βράδυ σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού και θα απουσιάσει για αρκετό καιρό από τους αγωνιστικούς χώρους.

Κίτρινες: Φερέιρα, Κουνενάκης – Τόρναουτ, Μιλένκοβιτς, Φαρίας

ΑΡΗΣ (Κωνσταντίνου): Αυγουστή, Λόμπε, Φερέιρα, Φιλίππου (61΄ Θεοφάνους), Έμπερλε, Κουνενάκης, Πινέιρο, Στογιάνοβιτς (82΄ Ντούκιτς), Βασιλείου (71΄ Μάρκου), Μιχάλτσια, Μάρκες

Ε.Ν.Π. (Γιανέφσκι): Μιλοζέφσκι, Μέρτακκας (40΄ Εντμάρ), Σπύρου, Φασότ, Μιλένκοβιτς, Ντε Βούλφ, Φαρίας, Γούμενος (70΄ Μαρκόφσκι), Κριβόκαπιτς, Τρικόφσκι (46΄ Ταρούμπα), Τορνάουτ