Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ονήσιλλος - ΑΡΗΣ : 1 - 2

Προβάδισμα πρόκρισης για τους 16 του Κυπέλλου πήρε ο ΑΡΗΣ στη Σωτήρα.
Η ομάδα μας παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Διεξήχθη ένα δυνατό παιχνίδι. Ο Ονήσιλλος προηγήθηκε στο 36' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σκύβαλλου. Η ανατροπή ήρθε με τα γκολ των Ηλία στο 60' και Μάρκου στο 66'.
Τον αγώνα παρακολούθησε και ο τεχνικός της Ε.Ν.Π. Τσάντομιρ Γιανέφσκι, καθώς ΑΡΗΣ και Ε.Ν.Π. θα τεθούν αντιμέτωποι για το θεσμό του πρωταθλήματος το προσεχές Σάββατο.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Α.Π.Ο.Π. Κινύρας Πέγειας - ΑΡΗΣ : 1 - 1

Χαρακτήρα μεγάλης ομάδας έδειξε σήμερα ο ΑΡΗΣ και αν έλειπαν οι λανθασμένες αποφάσεις του διαιτητή η ομάδα μας θα κέρδιζε τους 3 πολύτιμους βαθμούς.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων. Όμως, με έναν πολύ καλό Σοφρώνη Αυγουστή κάτω από τα δοκάρια του, ο ΑΡΗΣ κράτησε την εστία του ανέπαφη στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Οι καλύτερες αποκρούσεις του Κύπριου πορτιέρο ήταν στα δύο δυνατά σουτ του Λιρί στο 20' και στο 35'.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Μπορεί η ομάδα μας να δέχτηκε γκολ από τον Λιρί στο 55', αλλά απ' εκείνο το σημείο κι έπειτα είχε την πλήρη υπεροχή. Ο ΑΡΗΣ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες μπροστά στα καρέ του Α.Π.Ο.Π. και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 74' με εξαιρετικό σουτ του Μίχαλτσα από πλάγια θέση. Η ομάδα μας εξακολούθησε να πιέζει και έχασε κλασσικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ. Στα τελευταία στάδια του αγώνα δύο αποφάσεις του διαιτητή έκριναν το τελικό αποτέλεσμα. Πρώτα στο 87' ο διαιτητής δεν σφύριξε καθαρό πέναλτι υπέρ του ΑΡΗ και ένα λεπτό αργότερα, στο 88', ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ πεντακάθαρο γκολ του Ντούκιτς... Μ' αυτό τον τρόπο ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1 - 1...

ΑΠΟΠ/ΚΙΝΥΡΑΣ ΠΕΓΕΙΑΣ: Μπάρντι, Βιτάλι, Μπεντζελούν (55΄ Ντα Σίλβα), Ταλ, Γαλάνης, Γκριμαλντί, Ζίνκο, Ζελίκοβιτς, Λιρί (73΄ Νεοφύτου), Σεμέδο, Γκράμπιτς.

ΑΡΗΣ: Αυγουστή, Φερέιρα (53΄ Νούνιες), Έμπερλε, Φιλίππου, Λόμπε, Πινέιρο, Κουνενάκης, Βασιλείου (68΄ Μάρκου), Στογιάνοβιτς, Μάρκες, Μιχάλτσια (80΄ Ντούκιτς).

Κίτρινες Κάρτες: Λιρί, Ταλ - Φιλίππου.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΡΗΣ - Απόλλων : 1 - 1


Σε ένα παιχνίδι με πολύ σασπένς ΑΡΗΣ και Απόλλωνας εξήλθαν ισόπαλοι 1 - 1.
Στην αρχή παίχτηκε αναγνωριστικό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες. Πρώτος απείλησε ο ΑΡΗΣ με ένα σουτ του Μάρκες από πλάγια θέση, το οποίο κατέληξε άουτ. Από το 20' μέχρι και το 35' ο Απόλλωνας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι μπλε έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 27', όταν ο Σανγκόι εκτέλεσε κόρνερ και ο Λόμπε απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Μπακούρα. Ο Σανγκόι δοκίμασε δύο άστοχα σουτ στο 28΄ και 34'. Στο 35' η ομάδα μας προσπάθησε να απειλήσει με πλασέ του Φιλίππου, όμως ο Πέλατζ έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ. Ο Απόλλωνας είχε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και στο 35', όταν ο Λόπεζ έκανε τη σέντρα και η στριφτή κεφαλιά του Αγκόκο κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ΑΡΗ να απειλήσει και τελικά να σκοράρει. Ο Μάρκες με ψηλοκρεμαστό σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Πέλατζ, ο Βασιλείου πρόλαβε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στον Στογιάνοβιτς και ο Στογιάνοβιτς με κοντινή κεφαλιά να τη στείλει στα δίχτυα. Τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου κύλησαν χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο, με τον ΑΡΗ να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του αγώνα.
Με την έναρξη του Β' ημιχρόνου ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να σκοράρει με τον Μάρκες. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε πλάγια θέση απέναντι από τον Πέλατζ και το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Γερμανό τερματοφύλακα. Δυστυχώς στην αμέσως επόμενη φάση η άμυνα του ΑΡΗ αδράνησε και ο Μπακούρα ισοφάρισε σε 1 - 1. Στα υπόλοιπα λεπτά το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο και οι φάσεις ήταν μοιρασμένες. Στο 59' ήρθε μια φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Μίχαλτσα έφευγε κατά μέτωπο στην εστία του Απόλλωνα και ο Σάλες τον ανέτρεψε. Ο Σάλες σωστά αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, καθώς ήταν ο μοναδικός παίχτης του Απόλλωνα που συμμετείχε στην φάση και ο Μίχαλτσα θα έφευγε μόνος του με τον τερματοφύλακα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο διαιτητής έκανε πολλά λάθη και αρκετές φορές ευνόησε με τις αποφάσεις του τον Απόλλωνα. Στο 61' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαρκές πέρασε άουτ. Ένα τέταρτο πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Απόλλωνας έφτασε πολύ κοντά στο 1 - 2. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σανγκόι και ασταθή απόκρουση του Εν' Τζεμά ο Οσενί προσπάθησε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Λόμπε τον πρόλαβε και απομάκρυνε σε κόρνερ. Κλασική ευκαιρία έχασε και ο ΑΡΗΣ στο 82', όταν ο Μίχαλτσα απελευθερώθηκε με ωραίες προσποιήσεις από τους αμυντικούς του Απόλλωνα, αλλά το συρτό πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι. Παρόμοια ευκαιρία έχασε ο Απόλλωνας στο 84', όταν ο Μπακούρα σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Νέα ευκαιρία έχασε ο Απόλλωνας στο 89΄, όταν ο Μπακούρα μετά από μπαλιά του Κιντέρος, βρέθηκε σε καλή θέση από αριστερά, έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνά παράλληλα σε πλάγιο άουτ. Η πίεση του Απόλλωνα ήταν ασφυκτική στα τελευταία λεπτά και στο 90΄+1΄ έφτασε εκ νέου στο γκολ, όμως το σουτ του Ματούσοβιτς αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον γκολκίπερ του ΑΡΗ. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Χρ. Ηλία βρήκε τις δύο ομάδες στο ισόπαλο 1 - 1 μετά από ένα θεαματικό ματς.

ΑΡΗΣ: Εντζεμά, Έμπερλε, Λόμπε, Φερέιρα, Πινέιρο, Φιλίππου, Κουνενάκης (69΄ Κορολόφσκι), Βασιλείου (72΄ Νούνιες), Στογιάνοβιτς, Μάρκες, Μιχάλτσια (88΄ Ντούκιτς).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Πέλατς, Λόπες, Αβραάμ (46΄ Θεοφίλου), Σάλες, Νεβά, Οσενί, Ντούρο (74΄ Κιντέρος), Μπανγκούρα, Σανγκόι, Ματούσοβιτς, Αγκόγκο (59΄ Νούνιες).

Κίτρινες Κάρτες: Φερέιρα, Έμπερλε.

Κόκκινες Κάρτες: Σάλες.

Φωτογραφίες από τον αγώνα θα βρείτε εδώ.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

2 εκτός, 3 εντός για αύριο

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στην δεκαοκτάδα του ΑΡΗ για τον αυριανό αγώνα με τον Απόλλωνα.
Δεν θα αγωνιστεί ο τερματοφύλακας Σοφρώνης Αυγουστή, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στα δάχτυλα του δεξιού του χεριού. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Καμερουνέζος Γκίλμπερτ Εντζεμά, ο οποίος αγωνίστηκε και παλαιότερα στην ομάδα μας. Εκτός θα μείνει και ο Ρουμάνος δεξιός μπακ Ντανιέλ Μπαλάν, λόγω τραβήγματος στον τετρακέφαλο. Τον Μπαλάν ίσως να αντικαταστήσει ο Καρλ Λόμπε, ο οποίος αγωνίστηκε σε θέση δεξιού ακραίου αμυντικού στην χθεσινή προπόνηση. Άλλη μια λύση για το δεξί άκρο θα είναι ο Γιώτης Ιωάννου, που προπονείται κανονικά από την περασμένη Τρίτη.
Επίσης, ίσως αγωνιστεί βασικός και Γκάμπορ Κορολόφσκι, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε εδώ και καιρό. Ο Κορολόφσκι αγωνίστηκε στην χθεσινή προπόνηση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δίπλα από τον Κουνενάκη.
Για τις υπόλοιπες θέσεις, δεν αναμένονται αλλαγές. Στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκονται οι Μαρκ Έμπερλε, Πινέϊρο. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής οι Γιώργος Βασιλείου (αριστερά), Σάσα Στογιάνοβιτς (δεξιά). Ο Αντριάν Μιχάλτσια θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, με τον Εντουάρτο Μάρκες να κινείται πίσω από τον Ρουμάνο.
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ανόρθωση - ΑΡΗΣ : 3 - 1


Πάλεψε όσο μπορούσε απόψε η ομάδα μας, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από την Ανόρθωση μέσα στο Αντώνης Παπαδόπουλος.
Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν αρκετές ευκαιρίες καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Η Ανόρθωση είχε δοκάρι με τον Μαραγκό στο 4' και έχασε άλλη μια ευκαιρία με τον Οκκά στο 13'. Η ομάδα μας έχασε αρκετές καλές ευκαιρίες, προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση και σε καμία περίπτωση δεν έπαιξε αμυντικά ή έδειξε να παραδίδεται εύκολα. Η πίεση που άσκησε ο ΑΡΗΣ στα αντίπαλα καρέ μετά το 20' έφερε καρπούς. Στο 39' ο Μίχαλτσα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Στογιάνοβιτς και έγραψε το 0 - 1. Ο ΑΡΗΣ πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του αποτέλεσμα.
Στην αρχή της επανάληψης η ομάδα μας έχασε 2 κλασσικές ευκαιρίες για να κάνει το 0 - 2 και εκεί ήταν που κρίθηκε το παιχνίδι, όπως δήλωσε ο Μάριος Κωνσταντίνου. Η πρώτη ήταν στο 47' όταν ο Βασιλείου αστόχησε σε τετ-α-τετ και η δεύτερη ήταν στο 54' όταν ο Λόμπε προσπάθησε να τελειώσει μόνος του τη φάση αντί να πασάρει στον Μίχαλτσα, ο οποίος ήταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ. Δυστυχώς, στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε η ισοφάριση από τον Οκκά. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και ο Κατσαβάκης έκανε το 2 - 1 στο 72' μετά από πάσα το Οκκά και λανθασμένη απόκρουση του Αυγουστή. Στο 81' ο Αυγουστή έκανε ένα σοβαρό λάθος και η ομάδα μας δέχθηκε ένα φτηνό γκολ από σουτ του Μαραγκού. Το 3 - 1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Λεϊβακαμπέσι, Κατσαβάκης, Γεωργίου, Μαραγκός, Φερνάντες, Τόφας (58΄ Ράμος), Γαρπόζης (46΄ Μπάκλεϊ), Οκκάς (76΄ Δέλλας), Σόσιν.

ΑΡΗΣ: Αυγουστή, Μπαλάν (74΄ Ντούκιτς), Έμπερλε, Φερείρα, Πινείρο, Κουνενάκης, Στογιάνοβιτς (71΄ Θεοφάνους), Βασιλείου (58΄ Μάρκου), Μιχάλτσια, Μάρκες, Λόμπε.

Κίτρινες Κάρτες: Οτσόκολιτς, Φερνάντες - Βασιλείου, Κουνενάκης, Κορολόφσκι, Μπαλάν, Φερέιρα, Θεοφάνους.

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΡΗΣ - Κωνστάντινος & Ευριπίδης Τραχωνίου : 4 - 0

Ο ΑΡΗΣ έδωσε χθες φιλικό στο βοηθητικό στάδιο του Τσιρείου, με σκοπό να κρατήσει σε ετοιμότητα τους ποδοσφαιριστές του εν' όψει της διακοπής του πρωταθλήματος.
Η ομάδα μας επιβλήθηκε άνετα του Κωνστάντινου & Ευριπίδη Τραχωνίου με 4 - 0.
Το σκορ άνοιξε ο Φερέιρα στο 35', ο Ντούκιτς έκανε το 2 - 0 και το 3 - 0 στο 53΄ και 73΄ αντίστοιχα και ο Καρδανάς με ωραία ατομική ενέργεια από δεξιά έγραψε το τελικό 4 - 0.
Ο προπονητής του ΑΡΗ Μάριος Κωνσταντίνου είδε με ευχαρίστηση τον Κορολόφσκι να επιστρέφει στην ενεργό δράση, μετά τον τραυματισμό του που τον ταλαιπώρησε για αρκετές βδομάδες.

Για τον ΑΡΗ αγωνίστηκαν οι Εν Ντζεμά (74΄ Σαββίδης), Φιλίππου (46΄ Μακένζι), Πινέιρο, Ιωάννου, Φερέιρα (60΄ Έμπερλε), Λέκιτς (46΄ Κορολόφσκι), Θεοφάνους (74΄ Καρδανάς), Ηλία, Στογιάνοβιτς (46΄ Παολίνιο), Μάρκες (46΄ Λόμπε), Ντούγκιτς.

Δεν πήραν χρόνο συμμετοχής στο αποψινό φιλικό παιχνίδι για διάφορους λόγους οι Μπαλάν (έκανε ελαφρύ τρέξιμο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του φιλικού παιχνιδιού), Νούνιες (έχει μικροενοχλήσεις), Βασιλείου, Κουνενάκης, Εσελούκα, Μιχάλτσια. Θυμίζουμε ότι ο Αυγουστή είναι με την Εθνική Κύπρου Ανδρών και οι Μάρκου και Ζάρνας με την Εθνική Ομάδων Ελπίδων.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Κλήρωση Α' Γύρου Κυπέλλου Κόκα-Κόλα 2009 - 2010

Ευνοϊκή, όπως αναμενόταν, ήταν για τον ΑΡΗ η κλήρωση του Α' Γύρου του Κυπέλλου Κόκα-Κόλα για φέτος.
Η ομάδα μας θα αγωνιστεί με τον Ονήσιλλο, ομάδα Β' Κατηγορίας.
Όλοι οι αγώνες θα είναι διπλοί θα γίνουν Τετάρτη. Οι πρώτοι αγώνες του Α’ Γύρου θα διεξαχθούν στις 23 και 30 Σεπτεμβρίου και οι επαναληπτικοί αγώνες στις 21 και 28 Οκτωβρίου 2009.

ΑΡΗΣ - Α.Π.Ε.Π. : 2 - 0

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε ο ΑΡΗΣ τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα. Η ομάδα μας κέρδισε άνετα την ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς με 2 - 0. Ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφτασε στη νίκη.

Η ομάδα μας μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε στο 8', όταν ο Μιχάλτσια έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΠΕΠ και αφού ξέφυγε από την πίεση δύο αμυντικών, σούταρε ψηλά άουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Ο ΑΡΗΣ ζήτησε πέναλτι στο 17', μετά από ανατροπή του Μίχαλτσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής Σταμάτης συνέχισε το παιχνίδι. Στο 25' η ομάδα μας έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Οι Βασιλείου και Φερέιρα αντάλλαξαν όμορφα τη μπάλα, ο τελευταίος πάσαρε στο Μίχαλτσια, με τον Ρουμάνο να κάνει το γυριστό σουτ και τον τερματοφύλακα Τζενάμο να διώχνει σε κόρνερ. Η υπεροχή της ομάδας μας έφερε καρπούς στο 36'. Ο Μάρκες έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Στογιάνοβιτς από την καρδιά της περιοχής έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα αφού κόντραρε στον Πασκουάλε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίκτυα του Τζενάμο για το 1 - 0. Στο 45' παρολίγον να γίνει το 2 - 0 όταν ο Στογιάνοβιτς έδωσε αριστερά στον Βασιλείου, ο οποίος επιχείρησε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τζενάμο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΡΗΣ ήταν ακόμα καλύτερος και ζήτησε έντονα το γκολ. Στο 50', μετά από υπέροχο συνδιασμό των Μπαλάν, Μίχαλτσια και Μάρκες, ο τελευταίος σούταρε άουτ. Στο 66', μετά από σέντρα του Μάρκες η μπάλα έφτασε στον Στογιάνοβιτς, ο οποίος σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 72' ήρθε το πολυπόθητο δεύτερο γκολ για την ομάδα μας μετά από ψηλοκρεμαστό σουτ του Μάρκες. Η ΑΠΕΠ έκανε τη μοναδική της ευκαιρία στο 90+2', με την κεφαλιά του Μαλίκι να περνάει άουτ.

Για τον ΑΡΗ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Στογιάνοβιτς, Μιχάλτσια, Μάρκες και Βασιλείου. Αντιθέτως η ΑΠΕΠ παρουσιάστηκε ανέτοιμη και αδύναμη.

Κατά τα άλλα, ο Άρης αφήνει πίσω του το χθεσινό παιχνίδι και σκέφτεται τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής όπου θα ταξιδέψει στο Αντώνης Παπαδόπουλος για να αντιμετωπίσει την Ανόρθωση. Βέβαια, υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκυρίακο λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων όπου δίνεται η ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές του Άρη που αντιμετωπίζουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών να τα ξεπεράσουν όπως είναι οι Κορολόφσκι, Εσελούκα, Πινέιρο, Νούνιες.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Έμπερλε, Τζενάμο / Γκαρσία, Νάγκι, Γουίλχεμσεν

ΑΡΗΣ: Αυγουστή, Φιλίππου, Φερέιρα, Μπαλάν, Έμπερλε, Λόμπε, Κουνενάκης, Βασιλείου (85’ Ηλία), Μάρκεζ, Στογιάνοβιτς (80’ Θεοφάνους), Μίχαλτσα

ΑΠΕΠ: Τζενάμο, Κυριάκου, Γκαρσία, Πασκουάλ, Γουίτσι, Νάγκι, Ροντρίκεζ (79’ Παρίζι), Γουίλχεμσεν, Γκουερέρο (58’ Μαλίκι), Χέινζε, Κωνσταντή (65’ Ζ. Πάολο)

Φωτογραφίες από την πρεμιέρα του ΑΡΗ στο νέο πρωτάθλημα έχω δημοσιεύσει εδώ.