Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Βικτόρια Ζίσκοφ - ΑΡΗΣ : 0 - 1


Νικηφόρο ήταν και το δεύτερο φιλικό του ΑΡΗ επί Τσέχικου εδάφους.
Η ομάδα μας κέρδισε τη Βικτόρια Ζίσκοφ με 0 - 1, χάρη σε γκολ του Ντούκιτς στα 42'.
Ανεπίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΡΗ έκαναν οι Κουνενάκης και Στογιάνοβιτς. Οι Κορολόφσκι και Εσελούκα δεν αγωνίστηκαν καθόλου, για προληπτικούς λόγους.
Στην επανάληψη του αγώνα έγιναν πολλές αλλαγές, με τον τεχνικό του ΑΡΗ, Μάριο Κωνσταντίνου να χρησιμοποιεί όλους τους ποδοσφαιριστές που είχε στη διάθεσή του.
Λίγες ώρες μετά τη λήξη του φιλικού τα μέλη της αποστολής του ΑΡΗ μετέβησαν στην Πράγα όπου παρακολούθησαν τον αγώνα μεταξύ της Σπάρτα και του ΠΑΟ, στο πλαίσιο του Γ' προκριματικού γύρου του Τσιάμπιονς Λιγκ.

Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Odra Wodzisław - ΑΡΗΣ : 1 - 2

Με νίκη ξεκίνησε τα φιλικά του επί Τσέχικου εδάφους ο ΑΡΗΣ.
Σε αναμέτρηση που διεξήχθη στην Πράγα η ομάδα μας κέρδισε την Odra Wodzisław. Η Odra Wodzisław αγωνίζεται στην Α' Κατηγορία του Πολωνικού πρωταθλήματος.
Το σκορ άνοιξε για τον ΑΡΗ ο Φερέιρα στο 15', ενώ ο Κορολόφσκι έκανε στο 25' το 0 - 2. Στο 35' οι Πολωνοί μείωσαν με τον Adam Mójta.
Ο προπονητής του ΑΡΗ Μάριος Κωνσταντίνου χρησιμοποιήσε αρκετούς παίχτες, ενώ δοκίμασε και διάφορα σχήματα.
Καθόλου δεν αγωνίστηκαν στο σημερινό φιλικό ο Μπαλάν (ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα) και ο Εσελούκα (έχει υγρό στο πόδι μετά από τραυματισμό του σε προπόνηση).

Ο Άρης ξεκίνησε το παιχνίδι με τους: Αυγουστή, Έμπερλε, Φιλίππου, Φερέιρα, Ιωάννου, Κορολόφσκι, Πινέιρο, Βασιλείου, Λόμπε, Μάρκες, Μιχάλτσια.

Odra: Stachowiak - Dymkowski (65΄ Markowski), Kowalczyk, Pielorz (75΄ Kłos), Mójta (60΄ Kokoszka) - Malinowski, Piechniak, Kwiek (65΄ Kuranty), Chwalibogowski (60΄ Wodecki) - Radzinevicius (46΄ Woś), Bueno (46΄ Matulevicius).

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Απέκτησε Κουνενάκη και ίσως και Χλωρό


Ο ΑΡΗΣ απέκτησε πριν από λίγες ώρες τον Ελλαδίτη μεσοαμυντικό Νίκο Κουνενάκη.
Ο Κουνενάκης είναι 31 ετών (03/02/1978) και αγωνίζεται ως ανασταλτικός χαφ, αλλά και ως κεντρικός αμυντικός. Αγωνίστηκε από το 1994 - 1999 στον ΟΦΗ. Ακολούθως αγωνίστηκε τις περιόδους 1999 - 2001 στην Βελγική Άντερλεχτ και αργότερα στην Ολλανδική Ρόντα και τη Φορτούνα Σιτάρντ. Από το 2003 μέχρι πριν 2 μήνες αγωνιζόταν στον ΟΦΗ.
Ο Κουνενάκης θα μεταβεί σύντομα στο Πίλζεν της Τσεχίας για να ξεκινήσει προπονήσεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του ΑΡΗ.
Η διοίκηση της ομάδας μας κάνει σκέψεις για απόκτηση του 30χρονου Ελλαδίτη επιθετικού Γιάννη Χλωρού.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Αναχωρεί για Τσεχία

Αύριο Κυριακή στις 3:00 τα ξημερώματα θα αναχωρήσει για την Τσεχία η ομάδα του ΑΡΗ.
Στο αθλητικό κέντρο Πίλζεν θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας. Καθημερινά θα υπάρχουν διπλές προπονήσεις. Ο ΑΡΗΣ θα δώσει εκεί και 3 φιλικά παιχνίδια. Το ερχόμενο Σάββατο θα αντιμετωπίσει το Κάρλο Βιβάρι, στις 28 Ιουλίου τη Βικτώρια Ζίζκοβ και στις 31 Ιουλίου θα διεξαχθεί άλλο ένα φιλικό.
Οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην αποστολή του ΑΡΗ για την Τσεχία είναι οι αποκτηθέντες Σοφρώνης Αυγουστή, Γκίλμπερτ Εν Ντζεμά, Ντανιέλ Μπαλάν, Μπρούνο Πινέιρο, Μαρκ Έμπερλε, Ότζιεν Λέκιτς, Σάσα Στογιάνοβιτς, Μάρσιο Φερέιρα, Εντουάρντο Μάρκες, Γιώργος Βασιλείου, Αντριάν Μιχάλτσια, Μιχάλης Σαββίδης καθώς επίσης οι ποδοσφαιριστές που ήταν στον ΑΡΗ και στην περασμένη σαιζόν οι Παναγιώτης Ιωάννου, Φίλιππος Φιλίππου, Τζέιμς Μακένζι, Ρικάρντο Νούνιες, Ηλίας Ηλία, Κώστας Μάρκου, Καρλ Λόμπε, Γκάμπορ Κορολόφσκι, Ανδρέας Θεοφάνους, Πάουλο Σάντος, Άντριου Εσελούκα, Σλάβιτσα Ντούκιτς και Δημήτρης Καρδανάς.
Ο ΑΡΗΣ θα επιστρέψει στην Λεμεσό στις 2 Αυγούστου.

ΑΕΛ - ΑΡΗΣ : 2 - 0


Την ήττα από την ΑΕΛ γνώρισε στο πρώτο φετινό του φιλικό ο ΑΡΗΣ.
Τόσο ο ΑΡΗΣ, όσο και η ΑΕΛ, κινήθηκαν στη μετριότητα, κάτι που είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν συμπλήρωσαν καν 2 εβδομάδες προετοιμασίας. Σε γενικές γραμμές η ΑΕΛ ήταν καλύτερη και είχε την κατοχή της μπάλας. Ο ΑΡΗΣ παρατάχθηκε με 2 εντελώς διαφορετικές εντεκάδες σε κάθε ημίχρονο. Η εντεκάδα του πρώτου ημιχρόνου ήταν καλύτερη από αυτήν του δεύτερου και έφριαξε περισσότερες ευκαιρίες.
Ο ΑΡΗΣ είχε ένα σουτ με τον Λόμπε στο 15' του πρώτου ημιχρόνου. Αρκετά καλή ευκαιρία είχε με κεφαλιά ο Βασιλείου στο 19' μετά από σέντρα του Λόμπε. Πολύ καλή ήταν και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάρκες στο 41', αλλά ο Καϊρίνος απέκρουσε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα μας είχε δοκάρι με τον Έμπερλε. Καλύτερη ευκαιρία για τον ΑΡΗ στην επανάληψη ήταν το σουτ του Ηλία Ηλία στο 84', που πέρασε όμως άουτ.
Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Καλντέιρα στο 34' μετά από εκτέλεση φάουλ και ασηνενοησία των παιχτών του ΑΡΗ. Το 2 - 0 έγινε στο 54' από τον Φρέντι μετά από αλεπάλληλα λάθη στην μικρή περιοχή του ΑΡΗ. Επίσης η ΑΕΛ είχε δοκάρι στο 48' μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Ο προπονητής του ΑΡΗ Μάριος Κωνσταντίνου δοκίμασε 3 ποδοσφαιριστές στο χθεσινό φιλικό. Ο πρώτος ήταν ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Γκιγιέρμε Βαϊσχάιμερ (αγωνίστηκε παλαιότερα σε Άρη Θεσσαλονίκης και Ομόνοια). Ο Βαϊσχάιμερ ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής στο πρώτο ημίχρονο, ενω στην επανάληψη πέρασε μπροστά, δίπλα απο τον Ντούκιτς. Ο δεύτερος ήταν ο Αρσελίνιο (πρώην παίχτης της Αλκής) ο οποίος αγωνίστηκε ως ανασταλτικός χαφ για μισή περίπου ώρα. Στα τελευταία 15 λεπτά αγωνίστηκε και ο τρίτος υπό δοκιμήν ποδοσφαιριστής, ο 20χρονος Ρώσος επιθετικός Σασίκοφ (πρώην παίχτης του Ολυμπιακού Λευκωσίας).
Ο ΑΡΗΣ έδειξε ανέτιμος και φάνηκε ότι χρειάζεται δουλειά σε όλες τις γραμμές και κυρίως στην μεσαία και την επιθετική γραμμή. Παρ' όλα αυτά από την ομάδα μας ξεχώρισαν ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός Μάρκ Έμπερλε και ο Βραζιλιάνος πρώην ποδοσφαιριστής της Πέγειας Εντουάρτο Μάρκες. Αρκετά δραστήριος ήταν και ο Καρλ Λόμπε.

ΑΕΛ: Κωνσταντίνου (33’ Καϊρίνος-62' Λυκούρης), Κακογιάννης (46' Ουόν), Ντόσσα Τζούνιορ (55' Πίτσιλλος), Ρούνγκα (46' Τζούνιορ), Ευθυμίου (38’ Κερκέζ-88' Κέρκεζ), Τορράο (70' Τορράο), Χαραλάμπους (68' Αριστείδου), Καλντέϊρα (59' Θεοφάνους), Κλέϊτον (46' Βάργκας), Φρέντι (62' Άντριου Άλλι), Σερτζιάο (46' Γκονζάλες).

Άρης: Αυγουστή (46' Εν Τζεμά), Ιωάννου (60' Θεοφάνους), Φερέϊρα (64' Καρδανάς), Λόμπε, Πινέϊρο, Έμπερλε (46' Φιλίππου), Βασιλείου (46' Μάρκου), Κορολόφσκι (46' Νούνιες), Βαϊσχάϊμερ (68' Εσελούκα), Μάρκες (46' Αρσελίνιο-75' Μακένζι), Μιχάλτσια (46' Ντούκιτς-75' Σασίκοφ).

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Φιλικό με ΑΕΛ την Παρασκευή, ίσως γίνει και άλλη μεταγραφή

Αύριο, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ σε φιλικό αγώνα στο Τσίρειο Στάδιο. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 19:30.
Όσον αφορά τα μεταγραφικά, δοκιμάζεται από τον ΑΡΗ ο Ρώσος νεαρός επιθετικός Πήτερ Σασίκοφ. Ο Σασίκοφ αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Λευκωσίας την περίοδο 2007 - 2008 και το 2010 θα γίνει κάτοχος Κυπρικού διαβατηρίου. Ο προπονητής Μάριος Κωνσταντίνου θα αποφασίσει λίαν συντόμος αν θα αποκτηθεί ή όχι ο παίχτης.
Επίσης, γίνονται σκέψεις από το προπονητικό τιμ του ΑΡΗ για απόκτηση κάποιων παιχτών στην ανασταλτική γραμμή.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Επέστρεψε τελικά ο Μπαλάν


Έλαβε τέλος σήμερα το σίριαλ με τον Ντανιέλ Μπαλάν.
Ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής είχε υπογράψει συμβόλαιο με τον ΑΡΗ, αλλά μετέβη στην Αυστρία, όπου και προπονείτο με την Στεάουα Βουκουρεστίου. Μάλιστα δεν παρέστει ούτε στην πρώτη προπόνηση του ΑΡΗ.
Η διοίκηση της ομάδας μας του έστειλε την περασμένη εβδομάδα αεροπορικό εισήτηριο για να επιστρέψει στην Κύπρο. Τελικά ο Μπαλάν είρθε χθες στην Κύπρο και σήμερα το πρωί προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα του ΑΡΗ. Έτσι ο ποδοσφαιριστής ενσωματώθηκε ξανά στον ΑΡΗ.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Θα γίνει αδελφοποίηση με Ο.Σ.Φ.Π.

Ο ΑΡΗΣ Λεμεσού, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Κυριάκου Χατζηκυριάκου, θα συνάψει τον ερχόμενο μήνα συμφωνία συνεργασίας και αδελφοποίησης με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Την είδηση έβγαλε πρώτο το ελληνικό αθλητικό site Sportnet. Ακολουθεί η συνέντευξη του Χατζηκυριάκου στο Sportnet:

Πρόεδρε, οι πληροφορίες θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει συμφωνήσει με την ομάδα σας για συνεργασία σε όλους τους τομείς...

«Δεν έχουμε ακόμη οριστικοποιήσει την συμφωνία μας. Εχουμε συζητήσει σε πολλούς τομείς και πιστεύω ότι τον ερχόμενο μήνα θα δώσουμε τα χέρια».

Αντικειμενικά τι έχουν να κερδίσουν οι δύο ομάδες από αυτή την συμφωνία;

«Ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει ότι σε περίπτωση που υπάρχει ένας παίκτης που τον ενδιαφέρει θα τον αποκτήσει. Και στην συνέχεια μπορεί να τον πουλήσει και βγάλει αρκετά χρήματα. Ο Αρης αυτή την στιγμή έχει 300 παιδιά στις ακαδημίες του και παίζει στην πρώτη κατηγορία. Οσο για εμάς έχουμε να κερδίσουμε πολλά. Για παράδειγμα αν ο Ολυμπιακός έχει κάποιον παίκτη που δεν τον υπολογίζει και είναι εκτός δεκαοχτάδας ή έναν νέο ποδοσφαιριστή που θέλει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, τότε θα έρχεται στην ομάδα μας. Θεωρώ ότι είναι διπλό το όφελος από αυτή την συμφωνία».

Επαιξε ρόλο ο Τιμούρ Κετσπάγια;

«Οχι ήταν σε άλλη πόλη και την κίνηση την έκανα πολύ πριν αναλάβει την ομάδα. Βέβαια όταν τον ρώτησαν είπε τα καλύτερα για την ομάδα μας που είναι φιλήσυχη και δεν έχει κόντρες με κανένα σωματείο».

Εχει έρθει κάποιος από τον Ολυμπιακό στην Κύπρο;

«Ναι έχει έρθει. Εχουμε κάνει μία πρώτη επαφή και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η συμφωνία».

Δηλαδή μπορούμε να μιλάμε για «αδελφικό σωματείο»;

«Ναι! Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία θα μπορούμε να το πούμε κι αυτό!»

Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Πρόγραμμα για τη σεζόν 2009 - 2010

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κλήρωση για το Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας.
Ο ΑΡΗΣ θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του εντός έδρας κόντρα στην ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς. Η ομάδα μας πρέπει να πάρει τους 3 βαθμούς την πρώτη αγωνιστική καθώς ακολουθούν 3 δύσκολα παιχνίδια με Ανόρθωση (εκτός), Απόλλων (εντός) και Πέγεια (εκτός). Ακολούθως το πρόγραμμα του ΑΡΗ γίνεται πιο βατό. Μάλιστα από την 7η μέχρι την 10η αγωνιστική ο ΑΡΗΣ θα αγωνίζεται μόνο στο Τσίρειο.
Ολόκληρο το πρόγραμμα του ΑΡΗ για τη σεζόν 2009 - 2010 υπάρχει εδώ.

Επίσημη πρώτη για το 2009


Την πρώτη της επίσημη προπόνηση για τη σεζόν 2009-2010 πραγματοποίησε χθες η ομάδα μας.
Το παρόν τους έδωσαν οι παράγοντες του ΑΡΗ, οι ποδοσφαιριστές καθώς και μερικές δεκάδες φίλοι της ομάδας.
Μοναδικός απών ήταν ο Ντανιέλ Μπαλάν. Ορισμένοι αθλητικογράφοι, αλλά και ο πρόεδρος του ΑΡΗ Κυριάκος Χατζηκυριάκος, έβγαλαν προς τα έξω ότι ο Μπαλάν προπονείται στην Αυστρία με την Στεάουα Βουκουρεστίου. Στον Ρουμάνο ακραίο αμυντικό έχει δωθεί τελεσίγραφο για να επιστρέψει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη. Αλλιώτικα η διοίκηση της ομάδας μας θα κινηθεί νομικά εναντίον, αφού έχει υπογραμμένο συμβόλαιο με τον ΑΡΗ.