Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ανατροπές σε όλα τα μέτωπα...


Πρόεδρος μονάχα για 16 μέρες ήταν ο Χριστάκης Αθανασίου...
Χθες το βράδυ, σε συνεδρία που έγινε, ο Αθανασίου ανακοίνωσε την παραίτησή του. Τα υπόλοιπα 16 μέλη του Δ.Σ. μένουν στις θέσεις τους, προσωρινά τουλάχιστον, εκτός ίσως από τον Κυριάκο Χατζηκυριάκο.
Σήμερα το πρωί ο Χατζηκυριάκος έκανε μέσω ραδιοφώνου τις εξής δηλώσεις:
"Όντως έχει υποβάλει την παραίτησή του ο κύριος Αθανασίου και γι' αυτό, πλέον, πάμε για εκλογές και ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κύριος Αθανασίου υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους και όχι για κάποιο άλλο λόγο. Δεν υπήρχαν διαφωνίες... Αποχωρεί για καθαρά δικούς του λόγους και δεν έχει να κάνει με την ομάδα. Σίγουρα η αποχώρηση ενός σημαντικού παράγοντα, όπως είναι ο κύριος Αθανασίου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, κυρίως οικονομικό... Οπωσδήποτε θα αναλάβω πρωτοβουλία για να μην αφήσουμε το σωματείο έτσι. Αν, ωστόσο, δεν δεσμευτούν οι συνεργάτες μας να βοηθήσουν οικονομικά το σωματείο, εξέφρασα -ήδη- κι εγώ την επιθυμία να αποχωρήσω, μετά την αποχώρηση του κυρίου Αθανασίου. Ως εκ τούτου επηρεάζονται όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την ποδοσφαιρική ομάδα και θα πρέπει να περιμένουμε την εκλογική συνέλευση της 17ης Μαΐου για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε..."

Αβέβαιο είναι και το μέλλον του προπονητή του ΑΡΗ, Άκη Αγιομαμίτη. Σήμερα το πρωί ο Αγιομαμίτης δήλωσε: "Είναι μία απρόσμενη εξέλιξη για τον ΑΡΗ, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Θα συνεχίσουμε με τις οδηγίες της προηγούμενης διοίκησης. Θα ψάχνουμε για παίκτες και θα δούμε τι θα γίνει". Όσον αφορά την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας πρόσθεσε: "Η διοίκηση θέλει να μείνει; Όλα είναι αβέβαια. Αναμένουμε όλοι μας τις εξελίξεις μετά τις εκλογές". Πάντως φήμες ακούστηκαν ότι σε περίπτωση αποχώρησης του νυν προπονητή του ΑΡΗ, νέος προπονητής μπορεί να είναι ο Τάσος Κυριάκου.

Οι διοικούντες της ομάδας επιμένουν ότι ο προγραμματισμός και οι μεταγραφές θα συνεχιστούν κανονικά. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη στην περίπτωση του Γάλλου τερματοφύλακα Εν' Τζεμά. Ως γνωστών ο Εν' Τζεμά αγωνίστηκε στον ΑΡΗ τη σεζόν 2007 - 2008 και σκόπευε να επιστρέψει φέτος. Επειδή όμως αρνήθηκε να αποσύρει την αγωγή που έκανε εναντίον του σωματείου για διεκδίκηση δεδουλευμένων (από την προηγούμενη παρουσία του στον ΑΡΗ), η μεταγραφή του ναυάγησε.

Πλέον όλα θα κριθούν εκ νέου στην Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαϊου.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Αριανός για ακόμη 3 χρόνια ο Ηλία


Στον ΑΡΗ θα αγωνίζεται ο Ηλίας Ηλία για την ερχόμενη τριετία. Ο ποδοσφαιριστής συμφώνησε προφορικά με τη διοίκηση της ομάδας το μεσημέρι της Παρασκευής και θα υπογράψει συμβόλαιο για 1+1+1 χρόνια σε λίγες μέρες, όταν θα επιστρέψει στην Κύπρο το μέλος της διοίκησης και υπεύθυνος για νομικά ζητήματα, Λύσανδρος Λυσάνδρου.

Ανακοινώθηκαν οι 9

Ανακοινώθηκαν οι 9 παίχτες που θα αποχωρίσουν από τον ΑΡΗ. Πρόκειται για τους Δημήτρη Ιγνατιάδη, Χρήστο Σωτηρίου, Νικόλα Κισσονέργη, Μπουένο Ερνάντες, Παουλίνιο Ντο Σάντος, Ξένιο Κυριάκου, Γκάμπορ Φέκετε και Χαράλαμπο Πιττάκα.
Ο τερματοφύλακας Γιώργος Χαραλάμπους θα δωθεί με υποσχετική σε άλλη ομάδα.
Ο Βλάταν Τόμιτς μαζί με τον Άκη Αγιομαμίτη θα μεταβούν στο Βέλγιο το Σαββατοκυρίακο. Εκεί θα δουν 2 ποδοσφαιριστές, ένα που παίζει σε ομάδα Α' κατηγορίας και ένα που παίζει σε ομάδα Β' κατηγορίας.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Υπογράφει ο Μπαλάν, ακυρώνεται το ταξίδι του Τόμιτς


Ο Ρουμάνος δεξιός ακραίος αμυντικός Ντανιέλ Μπαλάν θα είναι το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΡΗ για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος από την Αλκή στην οποία αγωνιζόταν φέτος και συμφώνησε με τη διοίκηση του ΑΡΗ το βράδυ της Τετάρτης 22/4/09. Την ερχόμενη Τρίτη (28/4/09) θα υπογράψει συμβόλαιο για 1 + 1 χρόνο. Ο Μπαλάν πριν 3 χρόνια είχε αγωνιστεί στην Ομόνοια.
Τελικά ο τεχνικός σύμβουλος του ΑΡΗ Βλάταν Τόμιτς δεν θα μεταβεί στην Πολωνία. Ίσως πάει σε κάποια άλλη χώρα για να παρακολουθήσει κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Δέκα στην έξοδο

Ο προπονητής του ΑΡΗ έχει παραδώσει στην διοίκηση του σωματείου λίστα με τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στην ομάδα μας τη σεζόν 2008 - 2009, αλλά δε θα συνεχίσουν στην ερχόμενη σεζόν. Πρόκειται για 10 ποδοσφαιριστές, Κύπριος αλλά και ξένους.
Στην ίδια λίστα υπάρχουν πληροφορίες και για το ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα για τη νέα σεζόν.
Επίσης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει αναπροσαρμογή συμβολαίων σε κάποιους παίχτες από το ήδη υπάρχον ρόστερ.

Σε Σκωτία και Πολωνία η συνέχεια

Στην Πολωνία αναμένεται να βρεθεί ο σκάουτερ του ΑΡΗ Βλάταν Τόμιτς, όπου και θα παρακολουθήσει ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται σε ένα εκ των δύο αγώνων Polonia Bytom – Cracovia Krakow ή Wisla Krakow – Gornik Zabrze, οι οποίοι θα διεξαχθούν την ερχόμενη Παρασκευή.
Στη συνέχεια θα γίνει νέο ταξίδι στη Σκωτία, όπου θα γίνει σκάουτινγκ σε άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν προταθεί.

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Όχι σε Μπαλντοβάλιεφ, συνεχίζεται το σκάουτινγκ


Τον 25χρονο Σκοπιανό επιθετικό της Λοκομοτίβ Σόφιας, Zoran Baldovaliev παρακολούθησαν οι σκάουτερ του ΑΡΗ το περασμένο Σαββατοκυρίακο. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε αγώνα πρωταθλήματος στην Βουλγαρία, αλλά δεν ικανοποίησε και έτσι δεν θα αποκτειχθεί.
Οι δύο σκάουτερ του ΑΡΗ, Βλάταν Τόμιτς και Πανίκος Χατζηλοϊζου, θα πραγματοποιήσουν σύντομα νέο εκτός συνόρων ταξίδι.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Επιστρέφει ο Εντζεμά, αποκτήθηκε ο Λέκιτς


Ένας παλιός γνώριμος επέστρεψε στον ΑΡΗ. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Βίνσεντ Εντζεμά, ο οποίος αγωνιζόταν στην ομάδα μας τη σεζόν 2007 - 2008. Ο Γάλλος τερματοφύλακας είχε αφήσει καλά δήγματα γραφής και πέρασε με επιτυχία χθες τις ιατρικές του εξετάσεις. Στις 25 Απριλίου, όταν θα έρθει στην Κύπρο ο Βέλγος μάνατζερ του παίχτη, οι δύο πλευρές θα υπογράψουν συμβόλαιο για 1+1 χρόνο.
Η δεύτερη μεταγραφή για την ερχόμενη σεζόν είναι ο Σέρβος (με γαλλικό διαβατήριο) Ογκνιέν Λέκιτς. Ο Λέκιτς έχει ύψος 1.92 m και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ. Ο ποδοσφαιριστής δοκιμάστηκε από τον Άκη Αγιομάμιτη και ικανοποίησε τον προπονητή του ΑΡΗ.

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Πάρθηκαν οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Αποφάσεις όσων αφορά τα διοικητικά και αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας πάρθηκαν χθες στη Γενική Συνέλευση.
Συγκεκριμένα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αυξήθηκαν από 11 σε 16. Πρόεδρος του νέου Δ.Σ. θα είναι ο Χριστάκης Αθανασίου, αναπληρωτής πρόεδρος ο Κυριάκος Χατζήκυριακος, αντιπρόεδρος ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, γενικός γραμματέας ο Λυσάνδρος Λυσάνδρου, ταμίας ο Πανίκος Χαραλάμπους, επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Χριστάκης Μιχαηλίδης, ενώ μέλη οι Μάριος Κωνσταντινίδης, Ανδρέας Αριστείδου, Φίλιππος Συμιλλίδης, Τάσος Αλεξάνδρου, Στέλιος Φιλιππίδης, Πάμπος Σιλβέστρος, Χρήστος Χρίστου, Ηλίας Παπαγιάννης και Μάριος Κωνσταντίνου.
Όσον αφορά τα προπονητικά θέματα στο τιμόνι της ομάδας θα παραμείνει ο Άκης Αγιομαμίτης. Ο Σερβοκύπριος Βλάταν Τόμιτς προσλήφθηκε σε ρόλο τεχνικού συμβούλου και σκάουτερ. Τέλος αυξημένες αρμοδιότητες θα έχει ο Πανίκος Χατζηλοϊζου.

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Κρίνονται όλοι στη Γενική

Όλοι όσοι βρίσκονται στον ΑΡΗ θα κριθούν σε 10 μέρες στην έκτακτη Γενική Εκλογική Συνέλευση. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ομάδας Κυριάκος Χατζηκυριάκος δήλωσε σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικές εκπομπές:
"Τα πανηγύρια έχουν τελειώσει από την Κυριακή (05/04) μετά τον αγώνα με την Αγία Νάπα. Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά που είχαμε στη Β’ κατηγορία, αλλά σημαντικό είναι το ότι είχαμε ευτυχές τέλος. Από δω και πέρα, θα ξεκαθαρίσουν πολλά, μετά τη έκτακτη Γενική Εκλογική Συνέλευση που θα συγκαλέσουμε σε δέκα μέρες.
Για το αν θα συνεχίσω στα διοικητικά του ΑΡΗ, θα φανεί στην Συνέλευση. Όσο για τον κ. Αθανασίου, μπορεί να βρίσκεται λίγο μακριά από τα διοικητικά όμως, πάντα ήταν κοντά στην ομάδα".
Πρώτα πρώτα θα αποφασιστούν τα διοικητικά στελέχη της ομάδας. Ως γνωστών ο κ. Αθανασίου απομακρύνθηκε φέτος από το διοικητικό τιμ, ενώ η παραμονή του κ. Χατζηκυριάκου, καθώς και η ενίσχυση με άλλους παράγοντες θα αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση.
Επίσης στη Συνέλευση θα κριθεί και η παραμονή του προπονητή της ομάδας Άκη Αγιομαμίτη, ως επίσης και αρκετών παικτών που βρίσκονταν στο φετινό ρόστερ του ΑΡΗ.

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΑΡΗΣ - Αγία Νάπα : 2 - 0


Στην Πρώτη Κατηγορία θα αγωνίζεται ξανά του χρόνου ο ΑΡΗΣ. Η ομάδα μας κέρδισε με 2 - 0 την Αγία Νάπα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, τερματίζοντας τελικά στη δεύτερη θέση.
Ο ΑΡΗΣ έδειξε από την αρχή του αγώνα ότι ήθελε μόνο τη νίκη. Μέχρι το πρώτο μισάωρο χάθηκαν πολλές κλασικές ευκαιρίες από πλευράς ΑΡΗ. Ο τερματοφύλακας της Αγίας Νάπας έκανε αρκετές καλές απεκρούσεις καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η λύτρωση ήρθε τελικά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νούνιες στο 30'. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μάρκου έκανε το 2 - 0 μετά από τετ-α-τετ, σφραγίζοντας έτσι την άνοδο.
Στην ανάπαυλα έγινε απονομή του πρωταθλήματος στην ακαδημία U12 του ΑΡΗ.
Το Β' ημίχρονο είχε απλά διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού όλα είχαν κριθεί. Με την λήξη του αγώνα δεκάδες οπαδοί του ΑΡΗ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας πυρσούς και σημαίες. Εκεί πανηγύρισαν την άνοδο μαζί με τους ποδοσφαιριστές μας και το τεχνικό τιμ, ενώ έγινε και απονομή κυπέλλου στη δευτεραθλήτρια ομάδα μας.
Φωτογραφίες από όσα εορταστικά συνέβησαν στο Τσίρειο σήμερα υπάρχουν εδώ.