Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΡΗΣ - Χαλκάνορας : 6 - 1

Σε υγιεινό περίπατο εξελίχθηκε το χθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος για τον ΑΡΗ. Η ομάδα μας φιλοδώρησε με 6 γκολ το Χαλκάνορα Ιδαλίου μέσα στην έδρα της.
Το 1 - 0 έγινε στο 20' όταν μετά από σέντρα στην περιοχή του Χαλκάνορα ο Φιλίππου έπιασε εξαιρετικό γυριστό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 2 - 0 ήρθε στο 26' μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Μακένζι. Το 3 - 0, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, έγινε στο 28' όταν ο τερματοφύλακας του Χαλκάνορα έκανε τραγικό λάθος πασάροντας στον επιθετικό του ΑΡΗ Ντούκιτς, ο οποίος άφησε την μπάλα στον Ερνάντες που με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δίκτυα των φιλοξενούμενων.
Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο απ' εκεί που τελείωσε το πρώτο. Ο Ερνάντες σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά από το σημείο του πέναλτι, στο 47'. Το 5 - 0 έγινε στην αμέσως επόμενη φάση, όταν ο Κώστας Μάρκου με υπέροχη ενέργεια πέρασε 3 αμυντικούς του Χαλκάνορα και πάσαρε στον Ντούκιτς, που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. Το τελευταίο γκολ για την ομάδα μας ήρθε στο 60' μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το γκολ της τιμής για το Χαλκάνορα πέτυχε ο Αλβάρεζ στο 61'.

ΑΡΗΣ - Χαλκάνορας 6 - 1
20΄ Φιλίππου, 26΄ Μακένζι, 28΄ 47΄ (Π) Ερνάντες, 49΄ 60΄ Ντούκιτς / 61΄ Αλβάρεζ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΡΗΣ - Α.Ε.Π. : 1 - 1




Ισόπαλη 1 - 1 εξήλθε η ομάδα μας σε χθεσινό παιχνίδι για τον Α΄ Γύρο του Κυπέλλου Κύπρου.
Ο ΑΡΗΣ άνοιξε το σκορ στο 23' μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Α.Ε.Π. Δημήτρη Λεωνή, ο οποίος έπιασε τη μπάλα με τα χέρια αντικανονικά (μετά απο γύρισμα αμυντικού), όταν του έβαλε πίεση ο Γκάμπορ Φέκετε. Ο έμπειρος τερματοφύλακας θα μπορούσε να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ ή σε πλάγιο άουτ... Ο Ερνάντες εκτέλεσε το έμμεσο με πάσα στον Νούνιες, ο οποίος με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα.
Ο ΑΡΗΣ έχασε κι άλλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα.
Τελικά η Α.Ε.Π. ισοφάρισε στο 66'. Ο Τζούνιορ ανατράπηκε στην περιοχή και ο βοηθός διαιτητής σφύριξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σάσα Γιοβάνοβιτς.
Το 1 - 1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού παρά τις όποιες ευκαιρίες τους οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να ξανασκοράρουν.
ΑΡΗΣ και Α.Ε.Π. θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στο Παφιακό την Κυριακή 5 του Οκτώβρη.

Άρης: Οντρέτσικα, Ιωάννου, Νούνιες, Μακένζι, Φιλίππου, Θεοφάνους(52’ Εσόμπ), Ηλία, Ερνάντες, Πιττάκας(61’ Αϊκέν), Φέκετε (76’ Κισσονέργης), Μάρκου.

ΠΑΦΟΣ: Λεωνή, Α. Δημητρίου (67’ Μπέλιτς), Τζούνιορ, Γιοβάνοβιτς, Φαν Ες, Λούκμαν (46’ Καλντέιρα), Ντε Ολιβέιρα (46’ Σισέ), Γεωργίου, Κοέλιο, Βασιλείου.

Φωτογραφίες από τον αγώνα θα βρείτε εδώ.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Εθνικός Άσσιας - ΑΡΗΣ : 2 - 4




Με νίκη ξεκίνησε της φετινές του υποχρεώσεις για το Πρωτάθλημα ο ΑΡΗΣ, αφού επικράτησε εκτός έδρας του Εθνικού Άσσιας με 2 - 4.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ανιαρό, αλλά η ομάδα μας κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 43' με γκολ του Ντούκιτς, μετά από κεφαλιά του Πιττάκα.
Ο Εθνικός Άσσιας ισοφάρισε με πέναλτι του Αποστόλου στο 70', αλλά η ομάδα μας βρήκε τη λύση για να πάρει τη νίκη. Μετά από 5 λεπτά ο Ντούκιτς έκανε το 1 - 2 και στο αμέσως επόμενο λεπτό το 1 - 3. Ο Εθνικός Άσσιας δεν τα παράτησε και μείωσε σε 3 - 2 με τον Χριστούδια στο 81', αλλά ο επιθετικός του ΑΡΗ Φέκετε, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή πριν από λίγα λεπτά, έκανε το 2 - 4 στο 83', που ήταν και το τελικό σκορ.
Φωτογραφίες από τον αγώνα θα βρείτε εδώ.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

2 νέες μεταγραφές, εκτός 4 στην πρεμιέρα


Τον πρώην μεσοαμυντικό της ΑΕΛ Ξένιο Κυριάκου απέκτησε ο ΑΡΗΣ. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Ξένιος Κυριάκου με τον ΑΡΗ είναι για δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης για να έλθει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης.
Επίσης θα υπογραφεί σύντομα συμβόλαιο με τον Γάλλο 26χρονο ανασταλτικό μέσο Μπελμόντο. Ο ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν σε ομάδα πρώτης κατηγορίας στην Ισλανδία και δοκιμαζόταν της τελευταίες ημέρες από τον ΑΡΗ.
Δυστυχώς στον πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος θα μείνουν εκτός οι τραυματίες Φιλίππου, Παουλίνιο, Ασσιώτης και Ζαχαρίου.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την πολεοδομία

Το 2007 οι πρόεδροι του ΑΡΗ Αθανασίου και Χατζηκυριάκος προχώρησαν στη σύσταση δύο ποδοσφαιρικών εταιρειών και παράλληλα ανακοίνωσαν την ανέγερση αθλητικού κέντρου στην περιοχή Μονογραλιού, το οποίο θα ήταν βασισμένο στο αθλητικό κέντρο της Skoda Ξάνθης.
Πριν από 1 ακριβώς χρόνο η διοίκηση του ΑΡΗ εκπόνησε τα σχέδια του αθλητικού κέντρου σε συνεργασιά με τον αρχιτέκτονα Πέτρο Κονταρίδη και ακολούθησε όλη τη πρέπουσα διαδικασία καταθέτοντάς τα στα γραφεία της πολεοδομίας.
Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΑΡΗ Κυριάκου Χατζηκυριάκου, η πολεοδομία δεν έδωσε ακόμα καμιά απάντηση στο σωματείο μας, ούτε αρνητική, ούτε θετική!
Είναι πολύ πιθανόν ο ΑΡΗΣ να κινηθεί για κάποιες άλλες περιπτώσεις περιοχών ανέγερσης ιδιόκτητου αθλητικού κέντρου, αν συνεχιστεί η μη ανταπόκριση της πολεοδομίας. Μάλιστα ήδη βρίσκονται υπό μελέτη κάποιες νέες περιοχές.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Κλήρωση πρώτου γύρου κυπέλλου Κόκα-Κόλα

Με την Πάφο κληρώθηκε η ομάδα μας για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου Κόκα-Κόλα. Η πρώτη φάση του κυπέλλου θα περιλαμβάνει αναμετρήσεις ομάδων της Β' Κατηγορίας με ομάδες της Α' Κατηγορίας. Το πρώτο ματς μεταξύ του ΑΡΗ και της Πάφου θα γίνει στο Τσίρειο στάδιο.
###Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 24/9 και 1/10. Οι επαναληπτικοί θα γίνουν μια εβδομάδα αργότερα. Σημειώνεται πως στην κληρωτίδα δεν μπήκαν οι τέσσερις ομάδες που είχαν αγωνιστεί στην ημιτελική φάση του κυπέλλου πέρσι (ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Ομόνοια και Απόλλωνας). Αυτές οι ομάδες θα "ενσωματωθούν" στον δεύτερο γύρο του κυπέλλου. Οι ομάδες Γ' και Δ' κατηγορίας θα αγωνιστούν σε ξεχωριστή διοργάνωση κυπέλλου.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Τριπλό πρόβλημα

Ο προπονητής του ΑΡΗ Άκης Αγιομαμίτης αντιμετωπίζει πρόβλημα με 3 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι αμφίβολοι για το παιχνίδι πρεμιέρας με τον Εθνικό Άσσιας. Πρόκειται για τους τραυματίες Οντρέτσικα, Ντούκιτς και Παουλίνιο. Ο τελευταίος μάλιστα αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς της πρεμιέρας.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΡΗΣ - Χαλκάνορας : 3 - 2

Σε φιλική αναμέτρηση που έγινε χθες Τετάρτη στο βοηθητικό γήπεδο του Τσιρείου ο ΑΡΗΣ νίκησε το Χαλκάνορα Ιδαλίου με 3 - 2. Η ομάδα μας προηγήθηκε με 3 - 0 με τα γκολ των Φέκετε, Καρδανά και Θεοφάνους, ενώ στη συνέχεια μείωσαν οι φιλοξενούμενοι. Να σημειωθεί ότι από πλευράς ΑΡΗ δεν χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΡΗΣ - Νέα Σαλαμίνα : 1 - 1

Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη χθες στο βοηθητικό γήπεδο του Τσιρείου Σταδίου ο ΑΡΗΣ εξήλθε ισόπαλος 1 - 1 με τη Νέα Σαλαμίνα.
Στα α' ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν κάποιες ευκαιρίες και η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε με 0 - 1 στο 12' μετά από εύστοχο πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μπακέρο και εκτέλεσε ο Μάριος Νεοφύτου.
Στο β' ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήταν σαφώς κουρασμένοι από τις προπονήσεις των τελευταίων ημερών και μέχρι το 60' παιζόταν παιχνίδι κέντρου. Απ' εκεί και έπειτα ο ΑΡΗΣ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και ισοφάρισε με τον Εντνίλσον. Δημιουργήθηκαν και κάποιες άλλες φάσεις, όπως αυτή για τον ΑΡΗ στο 81' και αυτή με το τετ του Μάριου Νεοφύτου στο 85' για τη Σαλαμίνα αλλά δεν σημειώθηκε άλλο γκολ. Στο 87' η ομάδα μας κέρδισε αμφισβητούμενο πέναλτι, αλλά ούτε ο Κώστας Μάρκου που το εκτέλεσε, ούτε ο επερχόμενος παίχτης του ΑΡΗ κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στο δίχτυα.
Η ομάδα μας θα αναμετρηθεί ξανά σε φιλικό αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα στο στάδιο Rafael Group Αμμόχωστος σε μία εβδομάδα.